“Grūti pateikt, kas puišiem smadzeņu vietā.” Ar džipiem izposta īpaši aizsargājamu teritoriju

Grūti pateikt, kas puišiem smadzeņu vietā, par postījumiem dabas liegumā “Ances purvi un meži” ziņo dabas pētnieks Vilnis Skuja sociālajos tīklos.

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) plāno vērsties policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu par nesaskaņotām bezceļu autosacensībām, kā rezultātā iznīcināti vērtīgi Eiropas Savienības nozīmes biotopi.

DAP informē, ka aizvadītajā nedēļas nogalē inspektori dabas liegumā Ancē konstatēja nesaskaņotas un neatļautas sacensības ar apvidus automašīnām, kuru laikā spēkrati brauca ārpus meža ceļiem – pa pelēko kāpu biotopu, kurā atrodas vairākas aizsargājamu dzīvnieku, tostarp smilšu krupja un smilšu čipstes atradnes kā arī aizsargājamo augu atradnes.

Lasi arī: Tuvinieki atrod Ēriku mirušu. Pol***jas versijai netic

Pārvaldes vides inspektors, ierodoties notikuma vietā, pieprasīja pasākumu pārtraukt, noskaidroja organizatoru, fiksēja automašīnu numurus un sacensību “leģendas” – jeb norādes, kur to dalībniekiem jābrauc. Vēlāk, apsekojot notikuma vietu eksperti konstatēja, ka automašīnas lielā platībā ir iznīcinājušas kāpu trauslo zemsedzi, bojājušas kokus un augu atradnes. Vairākās vietās šķērsota Irbes upe, bojājot tās krastus.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kāds sods tagad gaidāms vainīgajiem

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru