Fisker bankrota plāns apstiprināts pēc vienošanās par transportlīdzekļu tehnisko atbalstu

Elektromobiļu jaunuzņēmums Fisker piektdien saņēma tiesas apstiprinājumu savam bankrota likvidācijas plānam pēc pēdējā brīža sarunām, lai saglabātu uzņēmuma atlikušo aptuveni 3000 Ocean SUV krājumu pārdošanu par 46 miljoniem ASV dolāru.

ASV bankrota tiesnesis Tomass Horans tiesas sēdē Vilmingtonā, Delavēras štatā, apstiprināja Fisker bankrota plānu, ļaujot uzņēmumam norēķināties ar kreditoriem, izmantojot aktīvus, kas palikuši pēc tam, kad tas pārdeva savu transportlīdzekļu parku.

Fisker iesniedza bankrota pieteikumu jūnijā pēc tam, kad neizdevās noslēgt partnerattiecības ar Nissan savu elektrisko transportlīdzekļu ražošanai. Kamēr šīs sarunas turpinājās, Fisker naudas plūsmas problēmas piespieda to apturēt transportlīdzekļu ražošanu un atlaist darbiniekus.

Fisker galu galā nolēma likvidēt savu darbību bankrota procedūras rezultātā, pārdodot atlikušo transportlīdzekļu parku pircējam American Lease un nododot savu intelektuālo īpašumu kreditoriem.

Transportlīdzekļu parka pārdošana šonedēļ pēdējā brīdī aizķērās, kad American Lease saprata, ka Fisker nespēs pārnest svarīgākos datus un atbalsta pakalpojumus uz jauniem serveriem, ko pārvaldīs pircējs.

Bez datu pārsūtīšanas transportlīdzekļu parkam tiktu liegta iespēja izmantot būtiskus pakalpojumus, piemēram, atjaunināt transportlīdzekļa programmatūru, pārskatīt diagnostikas datus un ļaut autovadītājiem attālināti piekļūt saviem transportlīdzekļiem.

American Lease atrisināja strīdu, piekrītot piecu gadu laikā samaksāt papildu 2,5 miljonus ASV dolāru par turpmākajiem tehniskā atbalsta pakalpojumiem. No darījuma labumu gūs arī citi Fisker Ocean īpašnieki, kuri līdzīgi pauda bažas par to, kas notiks ar viņu transportlīdzekļiem pēc Fisker serveru darbības pārtraukšanas, piektdien tiesā paziņoja advokāti.

Hiperkonkurētspējīgajā elektromobiļu tirgū pēdējo divu gadu laikā vairāki uzņēmumi, tostarp Proterra, Lordstown un Electric Last Mile Solutions, ir pieteikušies bankrotam, jo tie cīnījās ar pieprasījuma samazināšanos, finansējuma piesaistes šķēršļiem un darbības problēmām, ko radīja globālās piegādes ķēdes problēmas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru