Facebook īpašnieks aizliedz Krievijas valsts mediju tīklus

Facebook īpašnieks Meta paziņojis, ka aizliedz vairākus Krievijas valsts mediju tīklus, apgalvojot, ka tie izmanto maldinošu taktiku, lai veiktu ietekmes operācijas Meta platformās.

“Pēc rūpīgas apsvēršanas mēs paplašinājām mūsu pašreizējo ierobežojumu nodrošināšanu pret Krievijas valsts mediju tīkliem. Rossiya Segodnya, RT un citām saistītajām struktūrām tagad ir aizliegts izmantot mūsu lietotnes visā pasaulē saistībā ar ārvalstu iejaukšanās darbībām,” paziņoja Meta.

Paredzams, ka aizliegumi stāsies spēkā tuvākajās dienās.

Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļi ir nonākuši pastiprinātas uzmanības lokā saistībā ar apgalvojumiem, ka tie ir mēģinājuši ietekmēt politiku Rietumvalstīs.

Sociālo mediju gigantam Meta pieder ne tikai Facebook, bet arī Instagram, WhatsApp un Threads.

Šis solis iezīmē pasaulē lielākā sociālo plašsaziņas līdzekļu uzņēmuma nostājas saasināšanos pret Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļu uzņēmumiem.

Pirms diviem gadiem Meta veica ierobežotākus pasākumus, lai ierobežotu Krievijas valsts kontrolēto plašsaziņas līdzekļu izplatību, tostarp aizliedzot šiem medijiem savās platformās izvietot reklāmas un ierobežoja to satura sasniedzamību.

Pēc uzbrukuma uzsākšanai Ukrainai Meta – tāpat kā citas sociālo plašsaziņas līdzekļu platformas – izpildīja ES, Apvienotās Karalistes un Ukrainas lūgumus bloķēt dažus Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļus šajos reģionos.

Šī mēneša sākumā ASV apsūdzēja Krievijas raidorganizāciju RT, ka tā samaksājusi 10 miljonus ASV dolāru Tenesī firmai, lai “ASV auditorijai radītu un izplatītu saturu ar slēptu Krievijas valdības vēstījumu”.

Apsūdzības rakstā teikts, ka videoklipus, kas bieži vien popularizēja labējā spārna viedokļus par tādiem jautājumiem kā imigrācija, dzimumu līdztiesība un ekonomika, slepeni “rediģēja, publicēja un režisēja” divi RT darbinieki.

Pagājušajā nedēļā ASV valsts sekretārs Antonijs Blinkens paziņoja par jaunām sankcijām pret RT, apsūdzot to, ka tā ir “de facto Krievijas izlūkošanas aparāta roka”.

Piektdien augstais ASV diplomāts žurnālistiem sacīja, ka RT ir daļa no Krievijas atbalstītu plašsaziņas līdzekļu tīkla, kas ir centušies slēptā veidā “graut demokrātiju Amerikas Savienotajās Valstīs”.

RT tiešraidē pārraidīja Blinkena piezīmes X un paziņoja, ka tā ir “ASV jaunākā sazvērestības teorija”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru