Coca-Cola plāno ieguldīt 1 miljardu ASV dolāru Nigērijā

Coca-Cola plāno nākamo piecu gadu laikā Nigērijā ieguldīt 1 miljardu ASV dolāru, paziņoja Nigērijas valsts prezidentūra pēc ceturtdien notikušās prezidenta Bola Tinubu un bezalkoholisko dzērienu ražotāja vadītāju tikšanās.

Tinubu tikās ar Coca-Cola prezidentu un finanšu direktoru Džonu Mērfiju, Coca-Cola HBC izpilddirektoru Zoranu Bogdanoviču, kas ir viens no daudzajiem Coca-Cola pudeļu pildītājiem visā pasaulē, un vairākām citām uzņēmuma amatpersonām, cenšoties piesaistīt investīcijas ekonomikai.

Bogdanovičs Tinubu pastāstīja, ka kopš 2013. gada Coca-Cola Nigērijā ir ieguldījusi 1,5 miljardus ASV dolāru ražošanas jaudas paplašināšanai, piegādes ķēdes uzlabošanai, kā arī apmācībai un attīstībai, teikts Nigērijas prezidentūras paziņojumā.

“Esmu ļoti gandarīts paziņot, ka, izveidojot prognozējamu un labvēlīgu vidi, nākamajos piecos gados mēs plānojam ieguldīt vēl 1 miljardu ASV dolāru,” tika citēts Bogdanovičs.

Paziņojums par investīcijām nāca klajā pēc tam, kad Tinubu valdības laikā vairāki starptautiski uzņēmumi, piemēram, Procter & Gamble, GSK Plc un Bayer AG, pameta valsti vai iecēla trešās puses savu produktu izplatīšanai ārvalstu valūtas trūkuma dēļ.

Tinubu, kurš amatā ir kopš pagājušā gada maija, paziņoja, ka viņa valdība vēlas radīt uzņēmējdarbībai atvērtu vidi.

“Mēs veidojam finanšu sistēmu, kurā var investēt, atkārtoti investēt un repatriēt visas dividendes. Es tam stingri ticu,” viņš teica.

Nigērija, kurā ir vairāk nekā 200 miljoni iedzīvotāju, tiek uzskatīta par potenciālu tirgu daudziem pasaules zīmoliem, taču valūtas maiņas problēmas, birokrātija un politikas nekonsekvence attur daļu investoru.

Pudeļu pildītājs Coca-Cola HBC aprīlī paziņoja, ka tā darbības peļņa šogad pieaugs, ko veicināja spēcīgs pieprasījums pēc kafijas, enerģijas un dzirkstošajiem dzērieniem, pat ja cenas tika paaugstinātas, lai pielāgotos augstajām izmaksām un valūtas devalvācijai tādās valstīs kā Ēģipte un Nigērija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru