Nokia apgalvo, ka Vācijas tiesa ir pieņēmusi tai labvēlīgu lēmumu patentu strīdā ar Amazon

Vācijas tiesa ir nolēmusi, ka  uzņēmums Amazon izmanto uzņēmuma Nokia patentētās video tehnoloģijas bez licences, piektdien paziņoja Somijas tīkla iekārtu ražotājs un telekomunikāciju patentu turētājs.

Paziņojumā Nokia galvenais licencēšanas direktors Arvins Pātels norādīja, ka Minhenes apgabaltiesa nolēma, ka Amazon izmanto “Nokia patentētās ar video saistītas tehnoloģijas savās galalietotāju straumēšanas ierīcēs un pārdod tās nelikumīgi bez licences”.

Amazon paziņoja, ka nepiekrīt tiesas lēmumam un sagaida, ka situācija drīz tiks atrisināta, taču konkrētāk to nenorādīja.

“Minhenes apgabaltiesas nolēmums neietekmēs nevienu no esošajiem klientiem, un plašais Fire TV ierīču klāsts arī turpmāk būs pieejams Amazon,” teikts Amazon paziņojumā, kas nosūtīts pa e-pastu aģentūrai Reuters, piebilstot, ka ir vīlusies par Nokia rīcību.

Amazon paziņoja, ka tā ir sadarbojusies ar vairākiem uzņēmumiem, lai licencētu video patentus.

“Nokia pieprasa vairāk nekā visi šie uzņēmumi kopā un ir noraidījusi mūsu piedāvājumu, kas bija godīgs un atbilda tirgus cenām,” sacīja Amazon.

Jūlijā Amazon iesūdzēja Nokia tiesā Delavēras federālajā tiesā, apsūdzot Somijas uzņēmumu grupu, ka tā pārkāpusi duci Amazon patentu, kas saistīti ar mākoņdatošanas tehnoloģiju.

Nokia uzsāka tiesvedību pret Amazon par Nokia 2023. gadā patentēto multimediju izgudrojumu izmantošanu Vācijā, Indijā, Apvienotajā Karalistē un Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī Eiropas Vienotajā patentu tiesā.

“Mēs ceram, ka Amazon pieņems savas saistības un vienosies par licenci ar taisnīgiem nosacījumiem,” tā piektdien paziņoja Noia.

Tajā pašā laikā Vācijas tiesas lēmums nozīmē, ka Amazon var nākties iegādāties licences no Nokia, maksājot par patentu izmantošanu vai riskēt ar pārdošanas ierobežojumiem noteiktās jurisdikcijās, ja netiek panākta vienošanās.

Šāds lēmums var nostiprināt Nokia pozīcijas patentu licencēšanas biznesā un radīt precedentu citos līdzīgos strīdos ar citiem uzņēmumiem. Amazon savukārt var būt spiests pārskatīt savu patentu licencēšanas politiku, lai izvairītos no līdzīgām problēmām nākotnē.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru