Briesmīgā patiesība par ķeizargriezienu – par ko neviena sieviete nekad nestāstīs

Daudzi uzskata, ka pārciest ķeizargrieziena operāciju ir daudz vienkāršāk nekā dabiskās dzemdības, un ka šāda ķirurģiskā iejaukšanās nemaz neietekmēs dzemdētājas veselību.

Tāpat kā jebkura cita operācija, ķeizargrieziens ir sava veida rulete. Tā var radīt komplikācijas gan pēc operācijas, gan tālākajā nākotnē.

Lūk, par ko ir jāuztraucas grūtniecei:

-pēc operācijas var rasties dažādas komplikācijas, piemēram strutojošs iekaisums, tādēļ visām sievietēm, kuram tika veikts ķeizargrieziens, obligāti izraksta antibiotikas;

-antibiotiku lietošana var radīt grūtības uzsākt bērnu barošanu dabīgā veidā;

-piena atdalīšanās šajā gadījumā var sākties daudz vēlāk nekā parasti, jo ne vienmēr ir iespējams pielikt mazuli pie krūts intensīvās terapijas nodaļā;

-pēc ķeizargrieziena dzemde, iespējams, atgūsies daudz ilgākā laika periodā, jo dzimšanas process bija nedabisks, tāpēc sieviete var piedzīvot pēcdzemdību asiņošanu.

2) Ķeizargrieziens var ietekmēt mātes psiholoģisko stāvokli.

Pēc ķeizargrieziena daudzām sievietēm rodas sajūta ka notika kaut kas nepareizs, ka nekas nav beidzies.

Sākumā dažas neizjūt dabisku saikni ar savu bērnu.

3) Atveseļošanās pēc ķeizargrieziena ilgst ilgu laiku.

Sievietes, kas pārcieta ķeizargriezienu, paliek dzemdību namā ārstu uzraudzībā daudz ilgāku laika periodu, nekā tās, kas dzemdējušas pašas.

Parasti viņas izraksta pēc šuvu noņemšanas septītajā dienā, bet, ja rodas satraucoši simptomi –tad vēlāk. Slim**cā, pat viskomfortablākā, sievietes bieži vien izjūt noteiktu diskomfortu. Kā  zināms, mājās pat sienas palīdz.

Turklāt, šuva – ir diezgan sāpīga vieta, un pirmajās dienās pēc operācijas ir nepieciešama medikamentozā pretsāpju terapija.

4) Un vēl viena nepatīkama ķeizargrieziena seka ir – rēta uz vēdera.

Pēc ķeizargrieziena uz vēdera paliek diezgan iespaidīga rēta, kas ar laiku kļūs mazāk pamanāma.

Protams, šis estētiskais defekts uztrauc daudzas sievietes, it īpaši sākumā, kad šuva izskatās diezgan rupji. Tādēļ šodien ārsti un topošās dzemdētājas pēc iespējas cenšas neizvēlēties dzemdēt  ar ķeizargrieziena operācijas palīdzību, ja tam nav īpašu medicīnisko indikāciju.

Un vai jums bija dabiskās dzemdības vai ķeizargrieziens?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru