Ar ko barot pelargonijas, lai tās priecētu ar skaistiem ziediem ne tikai vasarā, bet visu gadu

Pelargonijām sausums ir ērtāks nekā pārmērīgs mitrums, kura dēļ veidojas saknes puve. Bet, ja jūs pieļaujat spēcīgu augsnes izžūšanu, ziedi var pazust. Ja istaba ir silta, laistīšanu var veikt katru dienu. Bet pārliecinieties, ka augšējais augsnes slānis labi izžūst.

Ja tai nav laika izžūt, samaziniet laistīšanu līdz 2-3 reizēm nedēļā. Lūk, kādas ir pārlaistīšanas pazīmes: ļenganas, nedzīvas lapas, kas dažkārt sapelē.

Lai sāktos nebeidzamas ziedēšanas process, jums ir jāizmanto pārbaudīta metode – auga barošana. Stingra “diēta”, kad augs ilgstoši piedzīvo barības vielu trūkumu, parasti noved pie slimības, jo augam nav spēka pretoties.

Rauga mēslojums

Ziedēšana turpināsies gandrīz visu gadu, ja barosiet savas pelargonijas ar šo mēslojumu.

Mēslojumam ir sekojošs sastāvs: 2,7 litri ūdens, 100 grami rauga un pusglāze cukura. Trīs litru burkā ielej 2,6-2,7 litrus nostādināta ūdens bez hlora. Izšķīdiniet raugu siltā ūdenī, pēc tam pievienojiet to burkā kopā ar cukuru. Pārklājiet burku ar marli un turiet siltumā, ik pa laikam sakratot saturu.

Šķīdums būs gatavs, kad fermentācija būs beigusies. Pēc tam vienu glāzi atšķaida 10 litros ūdens un laistiet pelargoniju pa 1 glāzei reizi divās nedēļās.

Lasi arī: Vecmāmiņa iesēja veselu samteņu dobi ne tikai skaistumam vien. Tas ir īsts enerģijas un ilgmūžības eliksīrs

Pelargonijām ļoti patīk dažādi minerāli un organiskās piedevas. Kad pelargonija ir aktīvā ziedēšanas stadijā, ūdenim jāpievieno mēslojums uz fosfora un kālija bāzes. Pateicoties šādām piedevām, pelargonijas ziedi vienmēr izskatīsies veselīgi un kopti. Arī ūdeni ar jodu var uzskatīt par ļoti labu mēslojumu: 1 piliens joda uz 1 litru ūdens.

Puķu audzētājiem ieteicams apsmidzināt pelargonijas lapas ar sīpolu mizas tinktūru. Sīpolu mizu ir vērts pievienot arī augsnei katras laistīšanas laikā.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru