Vecmāmiņa iesēja veselu samteņu dobi ne tikai skaistumam vien. Tas ir īsts enerģijas un ilgmūžības eliksīrs

Manai vecmāmiņai patika atkārtot: “Samteņu ziedi ir skaisti, bet tā nav viņu galvenā priekšrocība. Dzer tēju no samtenēm – būsi vesels!” Es, protams, bērnībā uzspļāvu šai garšai un nesapratu, kāpēc man šis dzēriens jādzer. Bet ar gadiem šo ziedu tēja man ir kļuvusi par kaut ko ļoti īpašu un vērtīgu!

Un tas ir arī lielisks līdzeklis, kas palīdz daudzu dažādu slimību gadījumā. Šodien es jums pastāstīšu, kā pagatavot samteņu tēju. Un raksta beigās jūs uzzināsit par citiem veidiem, kā izmantot šo ziedu.

Samteņu ziedu tēja

Samteņu tēju var pagatavot dažādos veidos. Daudz kas ir atkarīgs no jūsu vajadzībām. Piemēram, ja jums ir sūdzības par sāpēm aknās, sasmalciniet vienu samteņu ziedu un aplejiet ar glāzi verdoša ūdens. Taču šādu dziru nevajadzētu dzert visu vienā reizē – pietiek ar ceturtdaļu glāzes.

Samtenes satur lielu daudzumu ēterisko eļļu. Tās palīdz pret dažādām sāpēm un mazina spazmas. No samtenēm var pagatavot uzlējumus un zāļu tējas. Piemēram, ja ir problēmas ar redzi, no ziediem var pagatavot lielisku stiprinošu dzērienu.

Lai to izdarītu, 1 tējkarote zaļās tējas un 2 samteņu ziedi jāuzvāra 500 ml verdošā ūdens. Pievienojiet arī 3 kliņģerīšu ziedus, 2 nātru lapas, 1 jaunu topinambūra lapu un 2 piparmētru zariņus.

Vāra tēju 30 minūtes. Dzērienu var lietot visu dienu, atšķaidot ar ūdeni. Turklāt šis šķidrums ir piemērots acu skalošanai.

Ja vēlaties uzlabot redzi, varat arī vienkārši ēst samtenes. Pietiek ar 3 maziem ziediem dienā. Profilaktiskais kurss ilgst 1 mēnesi. Augam ir lieliska ietekme uz redzi, jo tajā ir karotinoīds luteīns. Šī viela ir atrodama arī apelsīnos, spinātos, selerijā, pākšaugos un citos pārtikas produktos.

Mūsdienu zinātnieki ir atklājuši, ka zieds spēj mazināt sāpes, paātrināt vielmaiņu, stiprināt imunitāti un normalizēt gremošanas traktu.

Kā jūs varat izmantot auga ziedus

Samtenes ir piemērotas inhalācijām. Lielisks līdzeklis, lai atvieglotu elpošanu. Lai to izdarītu, tējkannā brūvējiet 5 ziedus. Aptiniet tējkannu ar dvieli un ļaujiet tai ievilkties 5 minūtes. Tad ielejiet šķidrumu dziļā bļodā un ieelpojiet ziedu tvaikus zem dvieļa. Lai sajustu atvieglojumu, pietiks ar 5-7 minūtēm.

Lasi arī: Eksperti atklāj, kā patiesībā tīrīt koka karotes

No samtenēm pagatavo dziedinošo eļļu. Lai to izdarītu, noteiktās proporcijās sajauciet augu eļļu un sasmalcinātus ziedus. Uz 500 ml eļļas vajadzēs 50 kaltētu ziedu vai 100–150 g svaigu samteņu. Vispirms maisījumu karsē ūdens vannā, pēc tam atdzesē, filtrē un ielej traukā turpmākai lietošanai. Ar šo eļļu jūs varat berzēt muguru un krūtis, ja ir elpceļu iekaisums. Tā jums palīdzēs arī klepus gadījumā.

Ja vēlaties atpūsties un mazināt spriedzi, mēģiniet sagatavot samteņu novārījuma vannu. Šim augam ir nomierinošas īpašības. Lielisks līdzeklis pret stresu un nemieru.

Gruzīnu virtuvē kaltētas samteņu ziedkopas tiek samaltas pulverī. Iegūtais maisījums ir līdzīgs safrānam. Šī garšviela ir neaizstājams produkts jebkuras gruzīnu sievietes virtuvē.

Ja plānojat atpūsties pie dabas un baidāties no odiem, iemetiet ugunskurā pāris samteņu ziedkopu. Tās sadegs un izdalīs īpašu aromātu, kas atbaidīs nīstos kukaiņus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru