9 ģeniāli triki, kas palīdzēs nevainojami noņemt košļeni no apģērba

Vienmēr ir nepatīkams pārsteigums, ja atrodat pielipušu gumiju jūsu bikšu aizmugurē, bērna mēteļa kabatā vai pie džempera rokas. Par laimi, jums ir iespēja uzzināt, kā noņemt gumiju no apģērba! Dažādi sadzīves priekšmeti, tostarp alkohols, etiķis, ledus un pat zemesriekstu sviests var palīdzēt atbrīvoties no košļenes uz apģērba.

1.Notīriet košļeni ar vēl vairāk košļenēm

Šis ieteikums košļājamās gumijas noņemšanai var šķist pretrunīgs, taču jūs varat izmantot gumiju savā labā. Izmantojiet citu košļājamo gumiju vai līmlentes gabalu, lai novilktu pielipušo gumiju. Uzklājiet košļājamo gumiju vai līmlenti tieši uz pielipušās gumijas, bet ne pāri malām, lai nepievienotu vairāk lipīgu vielu blakus esošajām auduma vietām. Tad viegli pavelciet prom no materiāla.

2.Noņemiet gumiju ar ledu

Uzlieciet ledus gabaliņus vai aukstuma paku uz gumijas apmēram 20 minūtes. Tas sasaldēs un sacietēs košļeni, lai jūs varētu to noņemt vai nokasīt ar kredītkarti, neasu nazi vai krāsas skrāpi.

3.Ieliec apģērbu saldētavā

Šis paņēmiens ļauj saldētavai paveikt darbu vairāk nekā ledum. Iemetiet ar košļeni klāto apģērbu uz apmēram stundu saldētavā. Kad gumija ir sacietējusi, nokasiet to, kā norādīts iepriekš.

4.Noņemiet košļeni ar kartonu un gludekli

Pagrieziet apģērbu ar košļenes daļu uz leju pret kartona gabalu. Stingri piespiediet vidēji karstu gludekli apģērba aizmugurē. Nepārvietojiet gludekli, jo jūs izplatīsiet košļeni. Karstumam izkausējot gumiju, košļene pielips kartonam.

5.Noņemiet gumiju ar tvaiku

Turiet apģērba daļu, kur pielipusi košļene virs tvaikojošas tējkannas. Tvaiks mīkstinās košļeni, padarot to viegli noņemamu ar skrāpi vai zobu suku. Varat arī ievietot apģērbu bļodā, kas piepildīta ar verdošu ūdeni, līdz košļene ir pietiekami mīksta, lai to noņemtu.

6.Izmantojiet etiķi

Ielejiet destilētu balto etiķi mikroviļņu krāsnī drošā traukā un sildiet to mikroviļņu krāsnī. Iemērciet zobu birsti siltā šķidrumā un ierīvējiet ar to košļeni. Skābe mīkstinās gumiju un palīdzēs atbrīvot to no auduma. Vai arī izmantojiet “vulkāna efektu”: pārlejiet košļājamo gumiju ar etiķi, apkaisiet ar cepamo sodu un ļaujiet iegūtajām putām iedarboties.

Lasi arī: Vai pirms lietošanas olas jāmazgā? Saņemiet galīgo atbildi no ekspertiem

7.Noņemiet košļeni ar alkoholu

Izmantojiet vates tamponu, lai uzklātu alkoholu pāri košļenei. Ļaujiet spirtam iesūkties un nožūt (tas aizņems mazāk nekā minūti). Novelciet košļeni ar līmlentes sloksni.

8.Notīriet košļeni ar mazgāšanas līdzekli

Izmantojiet zobu suku, lai ierīvētu šķidrās veļas vai trauku ziepes tieši uz košļenes. Tam vajadzētu salauzt košļenes šķiedras un ļaut jums viegli nokasīt to no apģērba. Nomazgājiet apģērbu, ja nepieciešams, uzklājiet traipu tīrīšanas līdzekli.

9.Noņemiet košļeni ar zemesriekstu sviestu

Uzsmērējiet uz košļenes lielu daudzumu zemesriekstu sviesta. Ļaujiet tam nostāvēties dažas minūtes, lai zemesriekstu sviestā esošie tauki un eļļas padarītu košļeni mazāk lipīgu. Pēc tam noskrāpējiet košļeni un zemesriekstu sviestu ar neasu nazi vai kredītkartes malu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru