Vieglākais un efektīvākais veids, kā izžāvēt veļu divās stundās

Veļas žāvēšana ziemā vai rudenī aukstā dzīvoklī ir sarežģīts uzdevums. Salokāms žāvētājs aizņem daudz vietas dzīvojamā telpā, un slapjām drēbēm ir nepieciešamas vairākas stundas un dažkārt pat dienas, lai izžūtu.

Kā paātrināt šo procesu? Labprāt dalīsimies ar jums ar nelielu triku, kas paātrinās veļas žāvēšanu. Šim nolūkam jums būs nepieciešama tikai viena lieta.

Mitras drēbes

Pareizi izžāvēt mitras drēbes, nekaitējot mājinieku veselībai, ir vesela zinātne. Nekādu joku! Speciālisti neiesaka slapju veļu pakarināt guļamistabā, jo tas novedīs pie paaugstināta mitruma. Sanitārās normas ir 30-45% mitruma ziemā un 30-60% siltajā sezonā.

Ja žāvējat veļu dzīvojamā istabā, šis rādītājs var pārsniegt 65%. Tā tiešas sekas ir pelējuma veidošanās, mēbeļu un interjera apdares bojājumi, kā arī ierīču bojājumi. Arī paši iemītnieki drīz sāks sūdzēties par galvassāpēm, klepu un biežām saaukstēšanās slimībām. Tāpēc žāvētāju vislabāk ir novietot gaitenī.

Lasi vēl: Ko darīt, ja pārsālīta zupa, bet žēl izmest

Veļas žāvēšana virtuvē nav labākais risinājums, lai gan šķiet ļoti loģisks. Jā, mitrums iztvaikos daudz ātrāk, taču drēbes uzsūks ēdiena smakas un sīkas tauku daļiņas.

Kā izžāvēt veļu tikai 2 stundās

Internets ir pilns ar atjautīgām idejām, kas atvieglo dzīvi. Vienu no tām ieteica blogeres Pardi Rubina un Šarlote Figa. Meitenēm pieder neliels uzņēmums, kas tirgo veļas mazgāšanas līdzekļus, un viņas dalās ar noderīgiem mājsaimniecībā noderīgiem trikiem vietnē TikTok. Vienā no saviem ierakstiem viņas dalījās ar to, kā gandrīz uzreiz pēc mazgāšanas izžāvēt veļu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru