Ko darīt, ja pārsālīta zupa, bet žēl izmest

Profesionāli pavāri bieži runā par to, ka nav jābaidās no sāls. Tomēr atliek vien pievienot nedaudz vairāk garšvielu, un ēdiens kļūst neēdams.

Bet nesteidzieties to sūtīt uz atkritumu urnu. Tā vietā mēģiniet izmantot kādu no turpmāk minētajiem padomiem un trikiem.

Lielākā daļa saimnieču uzskata, ka visvienkāršākais veids, kā atšķaidīt pārsālītu zupu, ir izmantot parastu ūdeni: tas ir vienkārši, ātri un nav nepieciešams no jauna izgudrot riteni.

Tomēr tā nav laba ideja – pēc šādām manipulācijām zupa zaudēs savu bagātīgo garšu, un tā kļuva pliekana. Protams, vēlāk var pievienot garšvielas, taču efekts tik un tā nebūs tāds pats. Tā vietā ēdienu var ar kaut ko atšķaidīt, lai tas būtu nesālīts buljons.

Lasi vēl: Ikdienas ingvera patēriņš var mainīt cilvēka organismu līdz nepazīšanai

Var izmantot jebkurus graudaugus, piemēram, griķus vai rīsus. Ieberiet dažas ēdamkarotes bļodiņā, labi noskalojiet zem tekoša ūdens, ieberiet marles maisiņā un iemetiet katlā ar zupu. Vāra piecas līdz septiņas minūtes un izņem ārā. Graudaugiem piemīt lieliskas absorbējošās īpašības, tāpēc tie ātri uzsūc lieko sāli. Starp citu, arī makaroni un kartupeļi spēj uzņemt daļu sāls, tāpēc izmantojiet produktu, kas ir pa rokai.

Vēl viens kvalitatīva absorbenta variants ir cukura kubiņi. Paņemiet karoti, ielieciet tajā dažus gabaliņus un nolaidiet to buljonā, līdz rafinētais cukurs pilnībā izšķīst. Pēc tam pamēģiniet zupu – ja sāls pārpalikums joprojām būs jūtams, atkārtojiet procedūru. Cukura vietā var izmantot rīvmaizi vai maizes garozu.

Citi efektīvi neitralizētāji ir medus, citronu sula un sakultas olas baltums (pēdējais vārot jāizņem ar putu noņemšanas karoti). Daudzumu regulējiet paši – labāk sastāvdaļas pievienot pa druskai, katru reizi degustējot zupas garšu. Kad zupa iegūst optimālo garšu, uzdevumu var uzskatīt par pabeigtu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru