Vairāk neizliesi gurķu marinādi: to var izmantot neticami lietderīgi

Pēc konservētu vai marinētu gurķu izmantošanas paliek marinādi. Daudzi cilvēki to vienkārši izlej. Bet labāk to nedarīt. Tā ir ļoti noderīga.

Konservēšanai gurķus pārlej ar ūdeni, pievieno mārrutku saknes, dilles, ķiplokus un sāli, pēc tam atliek malā, lai sāktu dabisko rūgšanas procesu. Rezultātā veidojas pienskābe. Dažreiz gurķus marinē ar ūdeni un etiķi.

Iegūtais gurķu sālījums var būt ļoti noderīgs, tāpēc to nevajadzētu izliet pēc tam, kad esat nogaršojuši kraukšķīgo dārzenīti. To var arī efektīvi izmantot mājsaimniecībā.

Marinēti gurķi un to sālījums ir spēcīgs vitamīnu (A, C, E, K) un mikroelementu (kalcija, kālija, magnija, fosfora, nātrija), kā arī šķiedrvielu avots.

Gurķu sālījumu var izmantot citu marinētu dārzeņu pagatavošanai vai kā pamatu salātu mērcei. Piemēram, šis šķidrums ir lieliski piemērots gaļas marinēšanai vai kā piedeva mērcei, kurā sautēsiet dārzeņus.

Lasi vēl: Lai jūsu karotes un dakšiņas atkal spīdētu kā jaunas, vienkārši atstājiet tās šajā šķīdumā uz stundu

Marinādi var droši pievienot zupām, pat ukraiņu borščam, lai piešķirtu ēdienam skābāku garšu. Uz gurķu sālījuma bāzes var pagatavot vegānisku biezpienu.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Sālījums ir piemērots arī dārzam. Ar to ieteicams mēslot dažus augus, kuriem patīk skāba augsne, jo īpaši magnolijas, augstlapu mellenes, acālijās, rododendrus utt.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru