Vai jūs varat izmantot tēju kā mēslojumu istabas augiem: priekšrocības un īpatnības

Tējas uzlējuma lietošanas noteikumi istabas augiem

Lai novārījums nestu labumu, nevis kaitējumu, tas ir jālieto pareizi. Ja tiek pievienots pārāk liels tējas daudzums vai mēslojums tiek lietots nepareizi, tas var kaitēt ziedam.

Tāpēc šeit ir izklāstīti noteikumi, kurus ir svarīgi atcerēties:

Tējai jābūt tīrai, tas ir, bez piemaisījumiem un aromatizētājiem.

Tējas izvēli nosaka auga vajadzības (zāļu, melnā), galvenais, lai tā nebūtu spēcīga.

Novārījumam nevajadzētu pievienot cukuru, tas veicina sēnīšu veidošanos, piesaista skudras un mušas. Saldā tēja var pat pilnībā sabojāt sakņu sistēmu.

Tēja nav ūdens, tāpēc augus ar to nav jālaista katru dienu. Puķes ar novārījumu barojiet reizi nedēļā vai pārstādīšanas laikā.

Lai izvairītos no kukaiņiem podā kopā ar augu, kā mēslojumu var izmantot žāvētu tējas novārījumu. Taču tajā ir mazāk derīgo vielu.

Ja novārījumu izmantojat kā mulču, tas nedaudz jāuzkaisa uz zemes. Vispirms uzirdiniet augsni, tad ieberiet novārījumu un pēc tam arī apkaisiet augsni virsū.

Tēju labāk izmantot istabas temperatūrā, ja ūdens ir pārāk karsts, tas var kaitēt augam.

Novārījums kā mēslojums nav noderīgs visiem augiem. To ieteicams lietot papardēm un kaktusiem.

Tējas novārījums ziediem: priekšrocības un trūkumi

Šīs mēslošanas metodes galvenā priekšrocība ir pieejamība. Novārījumu var pagatavot jebkurā mājsaimniecībā, tas nav jāatšķaida, tam nav nepieciešami īpaši instrumenti.

Svarīgas tējas kā augu mēslošanas līdzekļa priekšrocības ir arī:

Kaķu atbaidīšana – bieži vien mājdzīvnieki apgrauž augus, izmet augsni no podiņa, bet tējas smarža atbaida tos no šīm darbībām;

Var izmantot ne tikai kā mēslojumu, bet arī kā mulču vai drenāžu – pārstādot augsni, noteikti pievienojiet novārījumu augsnei. Līdz brīdim, kad saknes sasniegs kastes dibenu, tā būs sadalījusies un kļūs par papildu barību.

Tomēr ir daži trūkumi, kas saistīti ar novārījumu istabas augiem. Jo īpaši tēja jālieto ļoti uzmanīgi, lai tās nebūtu pārpalikums. Bieža lietošana izraisa hlorozes attīstību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru