TOP-5 līdzekļi, kā cīnīties ar laputīm uz gurķiem, lai nenodarītu kaitējumu ražai

Gurķu audzēšana ir darbietilpīgs process, kas prasa īpašu pieeju, laiku un izmaksas. Īpaši tad, ja runa ir par laputīm, kas pēkšņi parādās no nekurienes. Mēs jums pastāstīsim, kā atbrīvoties no kaitēkļiem un saglabāt ražu.

Dabā ir daudz laputu sugu, un katra no tām ietekmē noteiktas augu grupas, nodarot tiem milzīgus postījumus. Gurķi cieš no ķirbju laputīm, kas burtiski dažu dienu laikā “uzbrūk” ne tikai stādiem, bet arī augļus nesošiem dzinumiem.

Jāatceras, ka laputu dēļ kavējas augu augšana, deformējas lapas un stublāji, samazinās augļu daudzums un kvalitāte un rodas daudzas citas sekas. Tā kā tās barojas un vairojas, bojājumi, ko laputis nodara gurķiem, ir postoši ražai.

Kā cīnīties pret laputīm

Augļu veidošanās laikā dārzeņi, tostarp gurķi, ir īpaši neaizsargāti pret kaitēkļiem. Tā kā augļu veidošanā un attīstībā tiek ieguldīts daudz pūļu, augi nevar veltīt pietiekami daudz enerģijas vai resursu kaitēkļu apkarošanai. Līdz ar to tie kļūst neaizsargātāki un uzņēmīgāki pret negatīvu ietekmi, un, kaitēkļiem savairojoties un nodarot bojājumus, augi pārtrauc augļot un galu galā iet bojā.

Cīņā ar laputīm vislabākie ir tautas līdzekļi, jo tie var samazināt pārmērīgas augu ķīmizācijas risku.

Sinepju pulvera šķīdums

Sinepju pulveris ir viens no populārākajiem un diezgan efektīvākajiem tautas līdzekļiem, ko izmanto kaitēkļu apkarošanai siltumnīcās un dobēs. Tas ir viegli pieejams un satur savienojumus, kas bieži vien ir toksiski pret laputīm.

To var uzklāt tieši uz skartās vietas vai izsmidzināt uz skartajiem augiem, lai atbaidītu vai iznīcinātu kaitēkļus. Sinepju pulvera efektivitāte var atšķirties. Tāpēc var būt nepieciešams pielāgot devu un lietošanas biežumu atkarībā no tārpu invāzijas pakāpes.

Amonjaka šķīdums

Amonjaka šķīdums ir vēl viens ļoti populārs tautas līdzeklis, ko izmanto, lai apkarotu laputis. Amonija hidroksīds ir toksiska ķīmiska viela un efektīvs līdzeklis cīņā pret šāda veida kaitēkļiem. Gāzveida amonjaks ir gaistošs, tāpēc tas pietiekami ātri izkliedējas gaisā, izplatoties laputu dzīvesvietās.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Savukārt ūdenī izšķīdināts amonija hidroksīds, ko sauc par šķidro amonjaku, ir blīvāks un var pieķerties tādām virsmām kā lapas un stublāji. Amonjaka tvaiki jebkurā no šiem stāvokļiem ir lieliska metode, lai atbrīvotos no laputīm reizi par visām reizēm.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru