TOP-5 līdzekļi, kā cīnīties ar laputīm uz gurķiem, lai nenodarītu kaitējumu ražai

Pelnu tinktūra

Pelnu uzlējums ir lielisks tautas līdzeklis, ko izmanto cīņā pret laputīm. Pelni paši par sevi nav indīgi laputīm, bet indīgas var būt pelnu sastāvdaļas vai komponenti. Koka vai citu augu materiālu dedzināšanas process augstā temperatūrā izraisa noteiktu ķīmisku sastāvdaļu izdalīšanos no pelniem un to izkliedēšanos gaisā. Šai kombinācijai, ko dažkārt sauc par pelnu aerosolu, ir ļoti kaitīga ietekme uz kaitēkļiem.

Ziepju šķīdums

Ziepju šķīdumu bieži izmanto kā dabisku insekticīdu un repelentu. To var uzklāt tieši uz skartajām vietām, pārklājot visas auga daļas, tostarp lapu un stublāju apakšējo daļu. Tas var būt efektīvs arī pret citiem kaitēkļiem, jo ziepes nožūst uz auga lapām un pārklāj tās ar ziepju plēvi, tādējādi atbaidot laputis.

Sīpolu miziņu tinktūra

Tinktūra uz sīpolu miziņu bāzes – diezgan efektīva cīņā pret laputīm un citiem kaitēkļiem. Sīpolu mizas satur dažus toksiskus savienojumus, piemēram, tiosulfinātus, kuriem piemīt pesticīdu īpašības. Līdzekļa pagatavošanas procesā miziņas sajauc ar ūdeni proporcijā 1:1, notur 24 stundas un nokāsto šķidrumu izsmidzina uz visām skartajām vietām.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru