Top-3 ēdieni, kurus šefpavāri paši nekad nepasūtīs restorānā

Pavāri pavada daudz laika, gatavojot ēdienu citiem, bet, kad viņi ir izsalkuši un nav noskaņoti gatavot maltīti sev, viņi dodas uz savu iecienīto vietu vai pat izmēģina jaunu restorānu.

Šefpavāriem ir savs viedoklis un vēlmes, tāpat kā mums visiem pārējiem, taču jūs varētu pārsteigt, kādus ēdienus viņi atsakās pasūtīt restorānā. Parasti tas ir tāpēc, ka viņi neuzskata, ka tas ir tā vērts, lai par to maksātu lielu naudu.

Omārs

“Man patīk omārs, bet ne tik daudz, lai attaisnotu 40-50 dolāru cenu,” saka Evans Henesijs, restorāna ‘’Stages at One Washington’’ un ‘’The Living Room’’ Doverā, Ņūhempšīrā, šefpavārs un īpašnieks.

Nav šaubu, ka omārus ir dārgi sagādāt, un tas ietekmē cenu. “Es saprotu, ka omāra ieguve un sagatavošana prasa daudz darba, bet pārējās sastāvdaļas maksā ļoti maz,” viņš teica.

Viņš uzskata, ka cilvēki ir pieraduši maksāt augstākas cenas, neapšaubot tās. “Es domāju, ka tirgus ir tik ļoti palielinājies, ka cilvēki ir gatavi maksāt astronomiskas summas, nemirkšķinot… Mēs to saucam par “tūristu cenām”.

Makaroni

Dodoties uz pazīstamu itāļu restorānu, visticamāk, jums ir savs iecienītākais makaronu ēdiens, ko jūs pasūtāt katru reizi. Daudzu restorānu ēdienkartē ir makaronu ēdieni, lai piedāvātu dažādību, taču daži šefpavāri ne vienmēr uzskata, ka makaroni ir cenas vērti.

“Makaronu ēdieni ar pamata makaroniem un mērci ir pārsteidzoši dārgi ēdienam, kura pagatavošana nav dārga,” teica Nina Svasdikiati, Lasvegasā esošā restorāna ‘’Ping Pong Thai’’ īpašniece. Viņa dod priekšroku intriģējošākiem un sarežģītākiem makaronu ēdieniem ar unikālām sastāvdaļām un garšām.

Klasisks itāļu makaronu ēdiens cacio e pepe nozīmē “siers un pipari”, un tas tiek gatavots no minimāla sastāvdaļu skaita – makaroniem, parmezāna, piparu graudiņiem un sviesta. Protams, itāļu parmezāns nav lēts, taču šis makaronu ēdiens var būt dārgāks, nekā jūs varētu gaidīt, kad to pasniedz restorānos.

“Es bieži vien vilcināšos pasūtīt šo ēdienu restorānā, jo cenas ir salīdzinoši augstas,” saka Raiens Džonss, restorāna ‘’Free Reign Restaurants’’ Čārlstonā, Dienvidkarolīnā, līdzdibinātājs un šefpavārs. Viņš uzskata, ka makaroni parasti tiek gatavoti no sausiem, nevis svaigiem makaroniem, un ir redzējis, ka to cenas sasniedz pat 38 ASV dolārus. Kad viņam rodas vēlme, viņš tos gatavo pats. “Labi pagatavots cacio e pepe ir ēdiens, ko es patiesi izbaudu un ar prieku gatavoju mājās vai ar to dalos ģimenes maltītē,” teica Džonss.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru