Tiesu politikas apakškomisija spriež par zvērinātu tiesu izpildītāju darba aktualitātēm

Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisija otrdien, 30.aprīlī, uz sēdi bija aicinājusi jaunievēlēto Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāju Ivetu Kruku un padomes pārstāvjus, lai iepazītos ar zvērinātu tiesu izpildītāju darba aktualitātēm, kā arī pārspriestu nepieciešamo normatīvo aktu pilnveidi.

Padomes pārstāvji klātesošajiem akcentēja būtiskākās 2018.gadā pieņemtās likumdošanas izmaiņas, kas skar zvērinātu tiesu izpildītāju darbu, tostarp grozījumus Civilprocesa likumā, pēc kuru pieņemšanas apķīlāto kustamo mantu tāpat kā nekustamo īpašumu tirgo izsolē elektroniskajā vidē.

I.Kruka atzīmēja, ka ieguvēji no elektroniskajām izsolēm ir visi, jo elektroniskā izsoļu vietne nodrošina procesa caurspīdīgumu. Šī prakse ir jāattīsta un e-lietas ieviešana to tikai sekmēs, sacīja Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja.

Tāpat padomes pārstāvji kā būtisku aktualitāti uzsvēra šī gada sākumā pieņemtos grozījumus Tiesu izpildītāju likumā, kas ar 1.jūliju tiesu izpildītājiem nosaka jaunu limitu liela apmēra piedziņas lietu jeb lietu, kurās piedzenamā summa ir vienāda vai pārsniedz 10 000 eiro, pieņemšanai izpildē.

Apakškomisija Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes pārstāvjus aicinās uz sēdi nākamā gada sākumā, kad būs pagājis pusgads kopš spēkā būs stājies tiesu izpildītājiem noteiktais limits, lai izvērtētu sasniegtos rezultātus, informēja apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru