Stāsts par “meiteni Maugli”. Oskanu Malaju atrada 1991. gadā. Kāda viņa bija un kas notiek pašlaik

“Cilvēks ir tas, kas viņam ir apkārt” ir diezgan populārs izteiciens. Vai arī: “Cilvēku veido vide”. Un ir brīži, kad šie citāti, ko lasām daiļliteratūrā, kļūst par realitāti. 

Oksana Malaha ir meitene no daudzbērnu ģimenes, kas kļuva slavena pateicoties savai neperastajai uzvedībai, kas bija ļoti līdzīga sunim. Un nav nekāds pārsteigums, ka viņa kļuva par plašsaziņas sensāciju.

Kad meiteni ievēroja, atklājās, ka lielāko daļu laika viņa pavada ar suņiem un ir kļuvusi par savvaļas bērnu jeb “Maugli”. Šis apzīmējums ir nācis no bērnu grāmatas par cilvēkbērnu, kas uzaug pie dzīvniekiem. Šis stāsts ir mazliet citādāks.

Lasi arī: Šausmīga nelaime Igaunijā: nodeg māja kopā ar daudzbērnu ģimeni (+FOTO)

Oksanas vecāki bija alkoholiķi un meitai nepievērsa nekādu uzmanību. Reiz ziemā vecāki meiteni aizmirsa pagalmā, kurā atradās būda. Meitene jau iepriekš tajā pavadīja laiku reizēs, ka tēvs savā delīrijā meiteni izmeta no mājas.

Šajā būdā dzīvoja suns, kurš kļuva par Oksanas “māti”. Rezultātā meitene pārņēma suņa izturēšanos, manieres un ieradumus, kas palēlināja runas un citu sociālo un emocionālo prasmju attīstību.

Фото из сети.

1991. gadā meiteni atrada un attiecīgās iestādes viņu nogādāja uz internātskolu. Pēc aculiecinieku stāstītā viņa nepavisam neuzvedās kā cilvēks. Viņa apkārtējos saprata, bet neļāva nevienam tuvoties.

Meitene nedaudz runāja jeb drīzāk prata tādas frāzes kā “jā” un “nē”. Oksana savādi pārvietojās, tādos kā asos lēcienus, plēsa un ēda kā suns. Internātskolas darbinieki bija šokā, jo praksē vēl nebija bijis bērns ar tādiem attīstības traucējumiem.

Un internātskolā meitene bija atradusi vietējo suņu saimi, kurā centās socializēties. Ārsti izteica minējumus, ka maz ticams, ka meitene spēs atgriezties sabiedrībā, taču pēc ārstēšanas un apmācībām meitene iemācījās brīvi runāt, tika novērtsas uzvedības problēmas, bet dažas novirzes joprojām saglabājās.

Attēlu rezultāti vaicājumam “Оксана Малая”

Фото из сети.

Šis stāsts kļuva par padomju savienības sensāciju. 2001. gadā meitene sāka dzīvot pansijā un sāka strādāt fermā. Rūpejās par govīm un zirgiem, un kādā intervijā sacīja, ka “jūtas savā elementā”.

Noskaties video, kā Oksana uzvedās:

Lasi arī: Kosmonautu recepte locītavu Vese***ai. Nopelnījusi pilnīgu uzticamību!

Šobrīd Oksana atpgalvo, ka nekad nav dzīvojusi ar suņiem un stāsts ir tikai izdomājums. Psihologi apgalvo, ka cilvēki ar smagām traumām no apziņas “izslēdz” dzīves notikumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru