Sievas izsakās skarbi par mīļākajām: kas ar tām sievietēm nav kārtībā, ka viņas karas kaklā svešiem vīriem?

Par mīļākajām kļūst dažādu iemeslu dēļ. Piemēram, dažas sievietes ir aizņemtas ar karjeru, ir pilnībā apmierinātas ar dzīvi un nevēlas kaut ko mainīt. Ir dāmas, kas tikko izkļuvušas no nopietnām attiecībām, un viņām vienkārši vajadzīgs kāds, lai aizmirstos, pārdzīvotu šķiršanos un atgūtu pašapziņu, raksta vadošais portāls Latvijā la.lv

Šie motīvi šķiet saprotami. Bet ne vienmēr attiecībās ar precētu vīrieti viss ir tik acīmredzams…, raksta psiholoģe Jekaterina Amejalli (Oksanena).

Sievas ir dusmīgas, sašutušas un nesaprot: kas ar tām sievietēm nav kārtībā, ka viņas karas kaklā svešiem vīriem? Vai patiešām pilnīgas muļķes, ka nesaprot – tādas attiecības ne pie kā laba nenovedīs? Pat ja viņš aprecēs mīļāko, tad kur garantija, ka nepiepildīsies tautas ticējums “Ja tu apprecies ar vīrieti, kurš krāpa savu sievu, tad tu kļūsti par sievu vīrietim, kurš krāpj savu sievu!” Kas traucē šīm sievietēm atrast brīvu vai šķīrušos vīrieti un uzsākt attiecības ar viņu? Taču tik daudz runā par to, ka attiecībām ar precētu vīrieti nav perspektīvas!

Daudzi cilvēki domā, ka sievietes iesaistās šādās attiecībās, jo tic pasakām. Tiem pašiem retajiem gadījumiem, kad vīrietis pamet sievu, ierodas pie mīļākās un abi kopā aizauļo saulrietā.

Kādi domā, ka mīļākā tic: ja būsi tāda maģiska, burvīga un brīnišķīga (ne tā, kā sieva), tad viņš izvēlēsies viņu. Vienkārši jāatrod īstais veids.

Kāds uzskata, ka viņas vadās no plaši izplatītā mīta, ka vīrieši krāpj tikai “sliktas” sievas, bet ar “labo” sievieti viņš nekavējoties kļūs lojāls un uzticīgs.

Vārdu sakot, viņi dažādos veidos izskaidro mīļākās situāciju un, kā likums, visi šie skaidrojumi noved pie viena, proti, ka mīļākā “nesaprot acīmredzamās lietas”. Un – jā, dažreiz tas tieši tā arī izskatās.

Bet jūs zināt: psihologi rok dziļāk. Un viņi uzskata, ka pat tad, ja šķiet, ka sieviete ko “nesaprot”, sirdī viņa lieliski zina visas savas situācijas briesmas un grūtības. Un atrodas tādās attiecībās, jo viņām tas ir… izdevīgi.

Likums ir tāds: “Ja starp cilvēkiem kaut kas notiek, tad tas ir izdevīgi abiem.” Vienkārši izdevīgums mēdz būt apzināts vai neapzināts. Pirmajā gadījumā cilvēks saprot, kāpēc viņš kaut ko dara. Viņa uzvedība ir racionāla un loģiska. Piemēram, jūs vēlaties saņemt naudu – dodieties meklēt darbu. Viss ir caurspīdīgs un skaidrs. Bet ja izdevīgums ir neapzināts, tad viss ir daudz sarežģītāk. Tas var izskatīties tā, ka cilvēks pret savu gribu atrodas tur, kur nevēlas būt. Viņš cieš, viņam sāp, viņš cenšas izkļūt no šīs situācijas. Bet patiesībā viņš iegūst kaut ko, kas viņam ir ļoti nepieciešams.

Ja kāds apzināti vēlas saņemt algu, bet neapzināti nevēlas pieaugt un uzņemties atbildību, tad viņš it kā meklē darbu, bet visu laiku kaut kas neizdodas. Jo neapzinātie motīvi vienmēr ir spēcīgāki nekā apzinātie, lai cik paradoksāli un pārsteidzoši tas neizskatītos no malas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru