Ir nosauktas kļūdas darbā, kas liek izskatīties neprofesionāli

Lielākajā daļā darbavietu darbinieki ik dienu izmanto e-pastu, lai paziņotu kolēģiem svarīgu informāciju. Tomēr daudzi pieļauj bieži sastopamas kļūdas, kas var parādīt jūs no neprofesionālas puses.

Jūsu e-pastā ir pareizrakstības un gramatikas kļūdas

Nav nekā sliktāka kā apzināties, ka e-pastā esat nepareizi uzrakstījis saņēmēja vārdu. Rakstības kļūdas liek jums izskatīties pavirši un neprofesionāli. Lai izvairītos no šīm neērtajām kļūdām, divreiz pārbaudiet saņēmēja vārda pareizrakstību. Eksperti iesaka izlasīt e-pasta vēstuli skaļi, lai jūs varētu pamanīt kļūdas.

Lielākajā daļā e-pasta programmu ir pareizrakstības pārbaudes funkcija, tāpēc jums to vajadzētu izmantot. Un, ja kļūdījāties kāda cilvēka vārdā, atvainojieties un nākamreiz pārliecinieties, ka vārds ir rakstīts pareizi.

Nenopietns raksturs

Ja nopietnos darba e-pastos izmantojat raudāšanas un smieklu emocijzīmes, kolēģiem tas noteikti nepatiks. Neprofesionāli cilvēki bieži vien darba e-pastos izskatās neprofesionāli, ja viņi ir pārāk ikdienišķi, lieto nepabeigtus teikumus un minētās emocijzīmes. Profesionāļiem vajadzētu lietot profesionālāku toni un izvairīties no zīmīšu lietošanas

Garas vēstules

Jūs nevēlaties atvērt e-pasta vēstuli no kolēģa un lasīt to ļoti ilgi. Labākās e-pasta vēstules ir tās, kas ir tiešas un vērstas uz būtību. Cilvēki pārlūko ziņas, un, ja jūsu e-pasts ir pārāk garš, saņēmējs var nepamanīt svarīgāko informāciju. Mēģiniet e-pastu sadalīt īsākos teikumos un rindkopās un pievienojiet punktus. Un neaizmirstiet norādīt, kas tieši jums no saņēmēja ir nepieciešams.

Lasi vēl: Kāpēc pieredzējušas saimnieces, mazgājot gultas veļu, izmanto sodu un mangānu: jūs būsiet pārsteigti par šo noderīgo triku

Rakstiet e-pasta vēstuli, kad esat dusmīgs

E-pasti ir ne tikai saziņas rīki, tie var kalpot arī kā jūsu uzvedības dokuments. Tāpēc nekad nesūtiet e-pasta vēstuli, kad esat dusmīgs, jo varat uzrakstīt kaut ko tādu, ko “vairs nevar atsaukt”. Sekojiet savam emocionālajam stāvoklim un šādos brīžos nesūtiet e-pasta vēstules.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru