Sāliet nevis olu, bet eļļu! 15 kulinārie triki, kurus svarīgi zināt. Izmantojiet tos vienmēr!

Lai pagatavotu ideāli ceptu olu, gatavojiet to ne tikai uz eļļas, bet arī uz ūdens. Kad baltums sāk sacietēt, ielejiet pannā mazliet ūdens. Tad olas nepiedegs, būs daudz veselīgākas un maigākas pēc garšas. Un vēl –pamēģiniet sālīt nevis olu, bet eļļu, kurā tā cepas!

Balzāmetiķis – ne tikai labs aizdars dārzeņu salātiem, bet arī pikanta marināde gaļai.

Pamēģiniet apslacīt ar balzāmetiķi zemenes, kuras apkaisītas ar pūdercukuru – tas ir neparasti garšīgi… Citi augļi tāpat arī labi saskan ar balzāmetiķi.

Kotletes būs sulīgas un ļoti garšīgas, ja maizes vietā maltajai gaļai pievienos rīvmaizi.

Nosusiniet gaļas gabalus pirms cepšanas pilnīgi sausus, un kraukšķīga apbrūnējusi garoziņa ir garantēta!

Vienmēr pievienojiet konditorejai nedaudz alkohola: degvīnu, rumu vai konjaku. Šī viltība padarīs mīklu trauslu un aromātisku!

Ja jums nepatīk pupas, pamēģiniet tās pasutināt alū. Kompānijā ar apceptu gaļu un dārzeņiem tādas pupas būs apbrīnojami apetītlīgas.

Ja 2-3 stundas līdz gatavošanai, gaļu apsmērē ar sinepēm, tā sanāk ļoti sulīga! Tāpat arī stundu pirms pagatavošanas var gaļu apkaisīt ar sāli, atstāt pastāvēt un pēc tam nomazgāt ar aukstu ūdeni.

Vienmēr mazgājiet un noslaukiet nažus sausus uzreiz pēc lietošanas: asmeņi nenotrulināsies ļoti ilgi.

Soda padarīs mīkstu pat ļoti cietu gaļu! Uzkaisiet nedaudz sodas jēlai gaļai pirms pagatavošanas, atstājiet uz 15 minūtēm, pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni. Jūs būsiet pārsteigti par pagatavotā ēdiena mīkstumu!

Ar šiem padomiem patiešām ir vērts padalīties!

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru