Raža palielināsies 4 reizes: ko stādīt blakus gurķiem

Gurķi un kabači

Ir svarīgi atcerēties, ka blakus gurķiem nedrīkst stādīt radniecīgo kultūru, pie kuras pieder kabači. Fakts ir tāds, ka šī iemesla dēļ abiem augiem var rasties problēmas ar apputeksnēšanu, kā arī kabači un gurķi bieži kļūst par vienādu kaitēkļu un slimību upuriem.

Ja jums nav izejas, un jums ir nepieciešams iestādīt vienā vietā kabačus un gurķus, varat riskēt, bet pārliecinieties, ka kabaču lapas ievērojami neaizsedz gurķu lapas. Tomēr mēs tomēr neiesakām stādīt kultūras vienā dobē – pastāv liela varbūtība, ka kabaču spēcīgā sakņu sistēma vienkārši nenodrošinās harmonisku gurķu attīstību.

Gurķi un kāposti

Pastāv uzskats, ka, stādot kāpostus gurķu tuvumā, raža palielināsies trīs vai pat četras reizes. Kāposti pieder pie krustziežu kultūrām, kas ir lieliski gurķu kaimiņi, tāpēc tos var stādīt blakus gan siltumnīcā, gan atklātā laukā.

Gurķi un kartupeļi

Kartupeļu un gurķu attālā radniecība nav iemesls, lai tos stādītu blakus uz vienas dobes. Gurķiem nepatīk, fitoftora, kas ļoti bieži sastopama arī kartupeļiem. Ja kāds augs saslimst, “infekcija” nekavējoties izplatās uz blakus augiem.

Turklāt kartupeļu attīrīšana no parazītiem nozīmē ķīmisku preparātu lietošanu – ja tie nonāks uz gurķiem, jūs nesagaidīsiet labu ražu. Vienīgais variants, kā jūs varat audzēt gurķus blakus kartupeļiem, ir izmantot plēvi pirmajiem.

Gurķi un zirņi vai pupas

Vēl viena iespēja, ko var stādīt blakus gurķiem, ir zirņi vai pupas. Turklāt tas ir ne tikai iespējams, bet pat nepieciešams. Tieši šīs ir tās kultūras, kuras stāda blakus gurķiem, lai būtu laba raža. Pākšaugi bagātina augsni ar slāpekli, tāpēc būs labāk, ja tos stādīsiet gar gurķu dobes perimetru.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru