Raža palielināsies 4 reizes: ko stādīt blakus gurķiem

Pirms gurķu stādīšanas dobē ir svarīgi saprast, kādi kaimiņi tiem būs patīkama un no kā labāk izvairīties. No tā ir atkarīga ražas kvalitāte un dažos gadījumos nevēlamie “kaimiņi” var pilnībā iznīcināt gurķu ražu.

Gurķi un tomāti

Kopumā tas nav aizliegts, ja nav izejas, bet pieredzējuši dārznieki saka, ka tomātus nevar stādīt blakus gurķiem tieši uz vienas dobes siltumnīcā vai atklātā laukā. Visa būtība ir tāda, ka šīm kultūrām ir nepieciešami atšķirīgi augšanas apstākļi. Piemēram, tomātiem nepieciešama regulāra vēdināšana, bet gurķiem ir stingri aizliegts caurvējš. Tomātus nepieciešams pastāvīgi barot, gurķi iztiks bez tā.

Gurķi un paprika

Ja nezināt, vai papriku var stādīt kopā ar gurķiem, tad ņemiet vērā, ka arī šāda kombinācija tiek uzskatīta par apšaubāmu. Neskatoties uz to, ka abām kultūrām nepieciešams vienāds klimats, tām nav konkurences par barības vielām, augšanas apstākļi tomēr ir atšķirīgi.

Ja gurķus un papriku nevarat nošķirt, uzmanīgi vērojiet, vai gurķu zariņi netraucē paprikas attīstībai un vai tie necieš no pārmērīga mitruma.

Lasi vēl: Kā ātri notīrīt pannas stikla vāku: lēti un efektīvi

Gurķi un ķiploki un sīpoli

Par ķiplokiem dārzkopju viedokļi atšķiras – daži uzskata, ka no šāda stādījuma nebūs nekādas jēgas, bet citi apgalvo, ka ķiploki var pasargāt gurķus no daudzām slimībām un parazītiem. Principā, ja vēlaties stādīt ķiplokus blakus gurķiem, attālums starp stādījumiem ir vismaz 1,5 metri.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Tas, ko noteikti var stādīt gurķu tuvumā, ir sīpoli – tie ir šīs kultūras “draugi”. Ir svarīgi gurķus un sīpolus stādīt tuvu viens otram, lai augi varētu apmainīties ar noderīgām vielām. Mēnesi pirms sīpolu novākšanas jāsamazina laistīšana – tad pastāv risks, ka gurķiem pietrūks mitruma. Risinājums ir vienkāršs – stādiet gurķus un sīpolus blakus dobēs, nevis vienā, tad nebūs problēmu ar kopšanu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru