Patiesība par to, vai ziemā no automašīnas jānomazgā sāls

Vai ir iespējams mazgāt automašīnu ziemā

Mazgāšana ziemā ir zināms stress automašīnai. Un par to būtu jāatceras ikvienam īpašniekam neatkarīgi no viņa automašīnas vecuma – jebkuru automašīnu vienlīdz negatīvi ietekmē šādi riski.

Krāsas un lakas plaisāšanas risks temperatūras starpības dēļ. Pirms mazgāšanas automašīna nedrīkst būt pārāk auksta un ūdens pārāk silts. Šo nosacījumu izpildīt patiešām nav viegli.

Mitrums, nokļuvis lakas un krāsas mikroplaisās, šķembās un skrāpējumos, sala ietekmē izplešas un bojā pārklājumu. Pēc mazgāšanas automašīna rūpīgi jānoslauka.

Uz virsmām atlikušā mitruma dēļ aizsalst durvis (blīves), slēdzenes, spoguļi utt. Arī to var novērst, rūpīgi izpūšot visas plaisas ar saspiestu gaisu.

Tātad ceļu sāls veicina automobiļa detaļu koroziju, tas ir fakts. Taču nevar teikt, ka tās ietekme ir tik katastrofāla, lai nekavējoties steigtos uz automazgātavu – īpaši, ja ir sals. Turklāt ņemiet vērā, ka korozija pārtrauc savu darbību, ja sals ir zemāks par – 8°C… -10°C.

Ja plānojat izmantot savu automašīnu ilgāk nekā vienu gadu, jums vispār vajadzētu sagatavot to ziemai. Jūs varat paši retušēt krāsas atlūzas un atjaunot mastiku un citu aizsardzību zem virsbūves, vai arī vērsties pie speciālistiem. Ļoti efektīva krāsojuma aizsardzība ir tā sauktais cietais vasks.

Jūs varat izmantot arī profilaktiskos preparātus nekrāsotām plastmasas un gumijas detaļām, kas paredzētas armatūrai. Papildus aizsardzībai no tiešiem reaģentu un ledus radītiem bojājumiem autoķīmija palīdzēs pasargāt ārējās detaļas no priekšlaicīgas novecošanās un tirdzniecībai derīga izskata zaudēšanas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru