Parīzes olimpisko spēļu raidorganizācijas atšķiras attiecībā uz mākslīgā intelekta izmantošanas pieeju

Parīzes olimpiskās spēles amerikāņu skatītājiem būs ģeneratīvā mākslīgā intelekta paraugdemonstrējums, bet Eiropas skatītāji neredzēs līdzīgu pieeju, un šis kontrasts atspoguļo to, kā pasaules mediju uzņēmumi apspriež šīs tehnoloģijas izmantošanu.

Comcast NBCUniversal savā ASV olimpisko spēļu pārraidē izmanto mākslīgo intelektu, ieskaitot leģendāra sporta komentētāja balss atveidošanu, savukārt Warner Bros. Discovery sporta nodaļa Eiropā paziņoja, ka šī tehnoloģija vēl ir pārāk jauna, lai veiktu tādas funkcijas kā sporta komentēšana.

Warner Bros. Discovery, kas pārraidīs spēles savās Max un discovery+ straumēšanas platformās visā Eiropā, saņēma demonstrējumus no tehnoloģiju uzņēmumiem, lai tulkotu runu citās valodās, taču demonstrējumiem trūka emociju, kas saistītas ar sirdi plosošiem sporta momentiem, sacīja Warner Bros. Discovery Sports Europe vecākais viceprezidents Skots Jangs.

“Katrā viņu (demo) daļā ir sajūta, ka, jā, jūs esat pareizi iztulkojuši vārdus, bet jūs neesat iztulkojuši vai izstāstījuši sajūtu,” viņš teica.

Piemēram, kad itāļu sprinteris Marsels Džeikobs Tokijā pārsteidza pasauli, izcīnot zeltu 100 metru skrējienā vīriešiem, itāļu komentētāji kliedza aiz laimes, parādot patiesu brīdi, kad eksperti, sēžot blakus, patiešām izdzīvo šo stāstu, teica Jangs. To ir ļoti grūti automātiski radīt.

Tikmēr ASV skatītāji, skatoties spēles NBC vai straumēšanas pakalpojumā Peacock, varēs izbaudīt mākslīgo intelektu, pateicoties jaunajai NBCUniversal, Google un ASV komandas sadarbībai.

Ar mākslīgo intelektu uzlabotas Google kartes attēli ar olimpisko spēļu norises vietām palīdzēs skatītājiem iejusties Parīzē, un NBC raidījuma vadītāji demonstrēs, kā Google mākslīgā intelekta meklētājs var atbildēt uz jautājumiem par sacensībām.

NBCUniversal izmantos arī ģeneratīvo mākslīgo intelektu, lai radītu personalizētus ikdienas ziņojumus par olimpiskajiem notikumiem, kurus stāstīs sporta komentētāja Ala Maikla balss atveidotājs.

NBCUniversal paziņoja, ka Parīzes olimpisko spēļu laikā varētu tikt izveidoti gandrīz septiņi miljoni dažādu ikdienas kopsavilkumu variantu.

Mediju kompānijai ir lielākais olimpisko spēļu apraides tiesību līgums pasaulē, un tā samaksāja 7,65 miljardus ASV dolāru par spēļu pārraidīšanu līdz 2032. gadam.

Olimpiskais apraides dienests, kas veido neitrālas reportāžas, kuras var izmantot plašsaziņas līdzekļu uzņēmumi visā pasaulē, arī izmanto mākslīgo intelektu, lai palīdzētu ātri sagriezt milzīgus kadru apjomus īsos spilgtākajos mirkļos, taču iepriekš aģentūrai Reuters norādīja, ka joprojām ir piesardzīgs attiecībā uz riskiem, kas saistīti ar “realitātes viltošanu”.

Ņemot vērā to, cik strauji attīstās mākslīgā intelekta iespējas, iespējams, nebūs ilgi jāgaida, līdz Eiropas sporta līdzjutēji redzēs vairāk šīs tehnoloģijas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru