Noskaidrots, ka daudzi kosmētikas produkti satur lielu daudzumu kaitīgu vielu

Kosmētika un losjoni var saturēt parabēnus un ftalātus

Ķermeņa košanas līdzekļu un kosmētikas saturs netiek pienācīgi regulēts, tādēļ veikalu plauktos nonāk arī kaitīgi produkti. Daudzi mitrinātāji un losjoni var saturēt endokrīnās sistēmas darbību traucējošos ftalātus vai parabēnus un, kas ir vēl sliktāk, tos var saturēt arī „zaļie” produkti. Šie produkti ir ne tikai toksiski reproduktīvajai sistēmai, bet arī saistīti ar vēža veidošanās risku. Pētījumi ir pierādījuši arī to, ka jo vairāk kosmētikas līdzekļu tu lieto, jo lielāka ir ftalātu un parabēnu koncentrācija tavā ķermenī.

Kosmētika var saturēt baktērijas

Ne tikai toksīni, bet arī baktērijas var mist kosmētikā. Šādos gadījumos, diezgan bieži no pārdošanas tiek atsauktas veselas produktu partijas, bet pateicoties izlaidīgās industrijas regulām, produktu atsaukšana tiek noklusēta.

Izvairies no mikropērlītēm

Par nelaimi, mums arī jāuztraucas par mikropērlīšu nonākšanu apkārtējā vidē. Ražotāji tās pievieno dušas želejām un zobu pastām jau gadiem ilgi un, tagad, tās nonāk kanalizācijā un ieplūst ezeros un upēs, kur tās uzkrāj toksīnus un zivis tās apēd. Šīs problēmas apjoms ir vienkārši šokējošs, bet tai netiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

Mūsdienu pasaulē, patērētāji kļūst arvien informētāki par toksīnu ietekmi uz veselību un labklājību. Arvien lielāks skaits sieviešu pieprasa bez toksīnu kosmētiku un ražotāji lēnām šai tendencei sāk pieskaņoties. Organiskas izcelsmes, bez parabēnu un dabīgā kosmētika pieejama arī internetā un kosmētikas veikalos. Atrodi šāda veida kosmētiku un izmēģini to. Vari pierakstīt savu līdz šim iecienītāko kosmētikas zīmolu un doties uz veikalu, jautājot, lai pārdevēja palīdz tev piemeklēt Vese***ai draudzīgu kosmētikas variantu.

Avots: annmariegianni.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru