Nike akcijas kāpj, jo Akmana atgriešanās vieš cerības uz pavērsienu

Nike akcijas ceturtdien pieauga par gandrīz 4 %, jo investori cerēja, ka miljardiera Viljama Akmana atgriešanās akcionāra statusā varētu izraisīt pavērsienu sporta apģērbu gigantā, kas cīnās ar stratēģijas kļūdām un spēcīgu konkurenci.

Saskaņā ar trešdien iesniegto informāciju Akmana riska ieguldījumu fondam Pershing Square Capital Management tagad pieder aptuveni 3 miljoni Nike akciju, kas veido aptuveni 0,19 % akciju. Viņš pagaidām nav atklājis nekādus plānus attiecībā uz ieguldījumu.

“Viņam būs iespēja uzrunāt Nike vadītāju un viņš spēs sniegt zināmu ietekmi uz to, kā, iespējams, šajā brīdī izlabot Nike kuģa virzienu, lai mēģinātu atrast ceļu atpakaļ uz mājām,” teica Braiens Mulberijs, klientu portfeļa pārvaldnieks no Zacks Investment Management, kam jūnijā piederēja Nike akcijas 25,79 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Akcijas šogad ir zaudējušas gandrīz trešdaļu savas vērtības, un uzņēmums ir prognozējis gada apgrozījuma samazinājumu 2025. finanšu gadā, kas lika dažiem Volstrītas analītiķiem un investoriem izvirzīt iespēju, ka varētu notikt vadības, tostarp izpilddirektora Džona Donaho, nomaiņa.

Kad ierodas aktīvs investors, tā galīgais mērķis “būs nomainīt cilvēku, kas sēž galvenajā birojā,” teica Arts Hogans, B Riley Wealth galvenais tirgus stratēģis.

“Un es to saku tāpēc, ka šonedēļ Starbucks bija ļoti skaidrs šablons, kā to panākt.”

Starbucks šonedēļ piesaistīja Chipotle vadītāju Braienu Nikolu, piesaistot nozares veterānu, kas ir atbildīgs par burrito ķēdes pagriezienu, lai atdzīvinātu izaugsmi savās kafijas tirdzniecības vietās.

Nikola pievienošanās Chipotle 2018. gadā bija arī viens no Akmana spiediena kampaņu rezultātiem, kas bieži noveda pie izpilddirektoru maiņas tādos uzņēmumos kā J.C. Penney un Air Products and Chemicals.

Akmens pēdējo reizi investēja uzņēmumā Nike 2017. gada beigās, aptuveni laikā, kad uzņēmums zaudēja tirgus daļu Ziemeļamerikā, zaudējot to Adidas.

Dažus mēnešus vēlāk, 2018. gadā, viņš izstājās no Nike, gūstot aptuveni 100 miljonu ASV dolāru peļņu, apmainoties ar 0,71 % akciju – miljardierim investoram tas bija rets pasīvs ieguldījums.

Analītiķi un investori ceturtdien norādīja, ka, iespējams, Akmana kā Nike investora ietekmi vērtēt ir pāragri, un viņam būs jāizveido lielāka akciju daļa, lai gūtu ietekmi.

Nike nākotnes cenas un peļņas attiecība nākamajiem 12 mēnešiem, kas ir parasts akciju vērtēšanas kritērijs, bija 24,26, salīdzinot ar Adidas 36,75.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru