Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests paziņojis ļoti svarīgus jaunumus visiem iedzīvotājiem!

Sakarā, ar pēdējā laikā pastirpinātajiem satiksmes ierobežojumiem galvaspilsētā, dažādiem ceļu remotiem un tiem sekojošiem sastrēgumiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saskaras ar dažāda veida apstākļiem, kas apgrūtina veikt savu darbu. Tiek vēstīts, ka vismaz viena puse no saņemtajiem izsaukumiem ir nepamatoti, tas ir, Vese***as stāvoklis neapdraud cilvēka dzīvību.

Mediķi uztraucas, ka  šadas nepamatotas pārslodzes dēļ, brigādes var nepaspēt pie personām, kuru Vese***as stāvoklis ir kritisks.NMPD ir nolēmis rūpīgāk izvērtēt un atlasīt izsaukumus un lūgumus pēc ārstu palīdzības. Gadījumos, kad iedzīvotājs ziņos par savu Vese***as stāvokli, kas nav dzīvībai bīstams, mediķi vai nu atteiks izsaukumu, vai ieteiks zvanītajam doties uz tuvāko uzņemšanas nodaļu.

                “Kā rāda mūsu dati, brigādes Rīgā dienā veic apmēram 400 izsaukumus. Diemžēl puse no šiem izsaukumiem ir tādi, ka medicīniskā palīdzība būtu jāsaņem pie ģimenes ārsta vai pašam jāvēršas pie dežūrārsta, vai citā tuvākajā ārstniecības iestādē,” tā vēsta NMPD pārstāve Ilze Bukša.

                Tomēr, ar šādu risinājumu nav apmierināti iedzīvotāji. Raidījumam „Dekpunktā” Oksana pauda savu viedokli:  „“Es uzskatu, ka tas nav pareizi. Temperatūra var būt dažādu iemeslu dēļ. Viņiem ir jābrauc, ja ir augsta temperatūra,”.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu, jo tas vēl nav viss!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru