Mīti un realitāte: ko nozīmē, ja suns rok bedri

Kā atbrīvot mājdzīvnieku no ieraduma rakt bedres

Vispirms noskaidrojiet, vai jūs savam mīlulim dodat pietiekami daudz laika, vai viņam nav garlaicīgi, kamēr jūs veicat mājas darbus. Mājās vienmēr ir ko darīt, taču tas neatceļ pienākumu nodarboties ar dzīvnieku.

Palieliniet mājdzīvnieka fizisko aktivitāti. Suns, kas ir noguris pēc garas pastaigas, skriešanas pēc bumbas vai kopā ar citiem dzīvniekiem, diez vai vēlēsies rakt zemi.

Pārvietojiet suņa būdu ēnā. Pārliecinieties, ka mājdzīvniekam vienmēr ir pietiekami daudz tīra, vēsa ūdens, bet ne pārāk auksta.

Izkaisiet pa pagalmu rotaļlietas, kuras suns labprāt košļā. Ja viņš ir aizņemts ar savas mīļākās bumbiņas vai virves košļāšanu, maz ticams, ka viņš raks bedres.

Izmantojiet audzināšanas metodes – komandu “Fū”, kauniniet mājdzīvnieku.

Mēģiniet viņu iebiedēt ar skaļu skaņu – pārduriet balonu rakņājošā suņa tuvumā vai sitiet tukšu spaini.

Ja šādas metodes nepalīdz, varat vajadzīgās vietas apkaisīt ar apelsīna, laima un tamlīdzīgu augļu svaigu miziņu, jebkuru citrusaugļu smarža suņiem nepatīk.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Un, ja mājdzīvnieks nemaz nevēlas atteikties no sliktā ieraduma, varat viņam atvēlēt kādu zemes gabaliņu, kur viņa bedres netraucēs noformējumu un nekaitēs stādījumiem, un iemācīt viņam rakt tikai tur. Pēc tam, kad esat nopēlis par bedres rakšanu nepareizā vietā, aizvediet suni uz vietu, kas šai nodarbei atvēlēta, un sāciet it kā rakt paši. Parasti suns pievienosies, un tad tas ir jāuzslavē.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru