Efektīvs un ļoti iedarbīgs triks: kāpēc dārznieki mērcē sērkociņus ūdenī

Pieredzējuši dārzkopji jau sen izmanto šo aizraujošo metodi.

Šī metode ir pieejama ikvienam, un jums nav nepieciešams tērēt daudz naudas. Sērkociņu galviņas satur daudz noderīgu elementu, jo īpaši sēru, fosforu utt.

Tie visi ir ļoti nepieciešami augiem augšanai un normālai attīstībai. Ja kultūra saņems pietiekami daudz minerālvielu, sakņu sistēma augs ātrāk, tā ziedēs krāšņāk un pēc tam dos labākus augļus.

Sērkociņi kā mēslojums

Lai no sērkociņiem pagatavotu mēslojumu savam dārzeņu dārzam, ņem 10 gabalus un aplej ar 300 ml silta ūdens. Sērkociņi jāatstāj šķidrumā, līdz galviņa izšķīst. Pēc tam izņemiet sērkociņus un reizi divās nedēļās aplaistiet augus ar iegūto mēslojumu.

Pateicoties šim greznajam mēslojumam, saknes augs ātrāk. Vienlaikus mēslojums ir piemērots ne tikai dārzeņu kultūrām, bet arī dekoratīvajām puķēm.

Lasi vēl: Mīti un realitāte: ko nozīmē, ja suns rok bedri

Jūs varat vienkāršot uzdevumu un vienkārši iebāzt sērkociņus ar galviņām uz leju podā ar ziedu. Pēc laistīšanas zeme kļūs mitra, un galviņa lēnām izšķīdīs, kas baros zemi un papildus atbaidīs no auga odus.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru