Kāpēc plastmasas ūdens pudeles novietot dobēs: interesants augu saglabāšanas triks

Iespējams, jūs jau esat redzējuši, kā daži dārznieki uz dobēm izkārto plastmasas pudeles ar ūdeni. Rodas jautājums, kāpēc viņi tā dara?

Dārzeņu dārza kopšana nav tikai laistīšana un mēslošana. Īpaši pavasarī ir ļoti svarīgi pasargāt stādus no nakts aukstuma. Atbildēsim uz jautājumu, kā pieredzējuši dārzeņu audzētāji šim nolūkam izmanto ūdens pudeles?

Atbilde patiesībā ir ļoti vienkārša. Pateicoties šai metodei, jūs varat būtiski ietekmēt augu augšanu un veselību.

Dienas laikā ūdeni pudelēs sasilda saules stari. Naktī, kad temperatūra var krietni pazemināties, ūdens sāk pakāpeniski atdot siltumu, tāpēc ap pudelēm kļūst nedaudz siltāks. Šādā veidā jūs varat pasargāt dobēs esošos kultūraugus no nakts aukstuma un pat nelielām salnām, kas nereti gadās aprīļa beigās un maija sākumā.

Lasi vēl: Kādā attālumā stādīt gurķus atklātā zemē

Kas jums jādara

Paņemiet plastmasas pudeles un piepildiet tās ar krāna ūdeni. Aizveriet vāku.

Mēģiniet pudeles novietot pie augiem, kas baidās no aukstuma. Tās var novietot arī pie podiņos audzētiem augiem, puķēm puķu dobē u. c. Tām nevajadzētu traucēt kultūraugu augšanai, bet jābūt pietiekami tuvu, lai pēc tam izstarotu siltumu.

Jūs pamanīsiet, ka augi labāk reaģē uz nakts vēsumu, tāpēc tos mazāk skars pavasara salnas.

Triks ar plastmasas ūdens pudelēm ir ļoti vienkārša, bet efektīva metode. Taču jāatceras, ka tā nav piemērota īpaši aukstām naktīm. Tāpēc papildu aizsardzībai varat izmantot agroplēvi (pārklājiet ar to augus), regulāri laistiet (aukstajā laikā tiem nepieciešams vairāk mitruma).

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru