Lūk, kāpēc nedrīkst žāvēt drēbes istabā! Nopietns iemesls

Jūs to nemaz nezinājāt!

Sveiciens jūsmājās! Un kur gan jūs žāvējat veļu? Vai virtuvē virs karstās cepeškrāsns? Tad mums jums ir nepatīkamas ziņas! Nesenajos pētījumos tika pierādīts, ka veļas žāvēšana dzīvoklī ir potenciāli bīstams pasākums. It īpaši cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu un astmu.

Kāds vīrietis no Boltonas pilsētas ir saķēris plaušu infekciju tikai tāpēc, ka savās mājās ir žāvējis veļu.Mitrajās drēbēs iemājo pelējuma sēnīte, kas izdala sporas, kuras var izraisīt smagas plaušu infekcijas.

Kreigs Maisers ir triju bērnu tēvs, kam diagnosticēja plaušu aspergilozi. Šo slimību izraisa pelējuma sēnīte Aspergillus.

Ārsts nozīmējis viņam šādiem gadījumiem piemērotu antibakteriālu līdzekli un kategoriski aizliedzis veļas žāvēšanu mājās. Kreigs sekoja ārsta padomiem un jau pēc gada, pašā saaukstējumu sezonā viņam izdevies iztiktbez Vese***as problēmām.

Lasi vēl: Mēness kalendārs 2019: kad stādīt dārzu, lai raža būtu liela

Iemesls ir tāds, ka ūdens iztvaikošana par veseliem 30% palielina mitruma līmeni telpās, tādējādi radot ideālus apstākļus sēnīšu sporu attīstībai. Parasti viena izmazgātās veļas partija satur ap 2 litriem ūdens. Parasti tas nerada nekādu draudu Vese***ai, taču cilvēkiem ar novājinātu imunitāti un astmu, šāds mitruma līmenis ir bīstams.

HIV vai autoimūnu slimību pacientiem, kā arī pacientiem pēc ķīmijterapijas rodas paaugstināts risks saslimt ar plaušu aspergilozi, ko izraisa pelējuma sēnītes.

Taču pats šausmīgākais ir tas, ka aspergilozei var būt arī letālās sekas. Tieši tāpēc veļa vienmēr jāžāvē vai nu uz balkona, vai arī pagalmā!

Avots:

misstits

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru