Mēness kalendārs 2019: kad stādīt dārzu, lai raža būtu liela

Mēness ietekme uz dzīviem organismiem, tostarp uz kultūraugiem, cilvēki pamanīja jau senatnē. Mūsdienās daudzi dārzkopji arī ņem vērā Mēness kalendāru, apstrādājot savus dārziņus.

Protams, neviens nav atcēlis agrotehniskās prasības konkrētas kultūras audzēšanai. Tomēr ir tādi mānīgi mirkļi, kad stingra noteikumu ievērošana nedod vēlamo rezultātu. Piemēram, veiksmīgi prognozēt stādu stādīšanas laiku zemē. Ikviens šajā ziņā var kļūdīties. Tāpēc mēs piedāvājam jums vadīties ne tikai pēc pieredzes, bet arī izpētīt populārāko kultūraugu stādīšanas mēness kalendāru 2019. gadam, ko mēs esam apkopojuši tieši jums.

Kad stādīt baklažānu stādus siltumnīcā un augsnē atbilstoši Mēness kalendārām

Baklažānu stādiem pirms to iestādīšanas siltumnīcā vai augsnē jābūt 65-70 dienu veciem. Tāpēc stādīšanas laiks jāizvēlas individuāli, pamatojoties uz reģiona klimatiskajām iezīmēm, siltumnīcas gatavības pakāpi utt.

Pārstādot augus jābūt ļoti uzmanīgam, lai nesabojātu saknes. Pirms iestādīšanas katrā sagatavotajā caurumā vēlams ieliet karstu ūdeni. Attālumam starp caurumiem jābūt vismaz 70 cm, un starp rindām jābūt apmēram 50 cm distancei.

Labvēlīgs laiks baklažānu stādīšanai siltumnīcā un augsnē:

  • Maijs: 10-12, 29-30
  • Jūnijs: 18-19

Kad stādīt kāpostu stādus siltumnīcā un augsnē saskaņā ar Mēness kalendāru 2019

Kāpostu stādus jāsāk “pieradināt” pie jaunās vides 10 dienas pirms stādīšanas augsnē. Pirmajās dienās ir pietiekami, lai atvērtu logu telpā 3-4 stundas. Nākamajās pāris dienās stādus vairākas stundas var turēt uz balkona vai lodžijas. Ja šajās dienās ir spilgta saule, stādus vajadzētu turēt ēnā.

4 dienas pirms kāpostu stādu stādīšanas augsnē ir jāsamazina laistīšana (tomēr jāuzmanās, lai podiņā zeme nesakalst) un jāpārvieto augi uz lodžiju. Kopš tā brīža stādus nevajag ienest atpakaļ telpās.

Labvēlīgs laiks kāpostu stādīšanai siltumnīcā un augsnē:

  • Aprīlis: 11-12, 15-17
  • Maijs: 29-30
  • Jūnijs: 18-19

Kad stādīt gurķu stādus siltumnīcā un augsnē saskaņā ar Mēness kalendāru 2019

Gurķu stādi ir kaprīzi, tos nedrīkst pāraudzēt, un optimālais vecums, kad tos pārstādīt siltumnīcā, ir 18-25 dienas. Ja tu palaidīsi garām to brīdi, tad stādījumu izdzīvošanas rādītājs samazināsies par vairāk nekā uz pusi.

Gurķu sēšana ir tieši atkarīga no laika apstākļiem un augsnes stāvokļa. Ja temperatūra sasilt līdz 13-15 ° C, tad var droši stādīt gurķu stādus augsnē. Bet, ja temperatūra ir zemāka, pagaidi kādu brīdi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru