Ļoti svarīga informācija šīs Latvijas bankas klientiem! “Jūs nevarēsiet saņemt maksājumus uz savu bankas kontu”

Pārstāvji no “Citadele” bankas nesen sniedza informāciju par plānotajiem uzlabojumiem bankas informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmās, kas ietver noteiktus ierobežojumus pakalpojumu pieejamībā klientiem. Saskaņā ar bankas paziņojumu, no 13. janvāra klienti nespēs veikt maksājumus internetbankā un mobilajā lietotnē. Šīs ierobežojums skars arī skaidras naudas iemaksas bankomātos, taču banka apstiprina, ka šādas iemaksas būs nekavējoties pieejamas pirkumu apmaksai ar maksājumu karti.

Jāņem vērā, ka minētā problēma varētu skart arī lietotājus 14. un pat 15. janvārī. Tomēr pilnīga šo karšu darījumu atspoguļošana klienta kontos notiks pēc sistēmas uzlabojumu pabeigšanas, nodrošinot pilnīgu un precīzu finanšu informācijas sagatavošanu.

Banka “Citadele” vēl informē, ka šie plānotie uzlabojumi IT sistēmās tiks īstenoti no pusnakts līdz pusnaktij. Šajā laika periodā klienti tiks ierobežoti internetbankas darījumu veikšanā un mobilo aplikāciju izmantošanā. Šāds laika intervāls ir izvēlēts, lai minimizētu traucējumus un nodrošinātu, ka uzlabojumi tiek veikti efektīvi un bez lielām negadījumu iespējamībām.

Šo informāciju klientiem tiek sniegts laicīgi, lai tie varētu plānot savas finanšu darbības, ņemot vērā šos uzlabojumus un īstermiņa ierobežojumus. Bankas mērķis ir uzlabot klientu pieredzi, ieviešot efektīvākas tehnoloģijas un nodrošinot, ka visi klienti ir informēti un sagatavoti uz šiem laikapstākļiem.

Lai gan notikusi kāda tehniskā nepilnība, bankas “Citadele” pārstāvji apstiprina, ka maksājumu kartes un bankomāti turpinās darboties bez pārtraukumiem, piedāvājot klientiem turpmāku iespēju izmantot šos pakalpojumus. Klientiem būs joprojām pieejama iespēja veikt maksājumus un izmantot bankomātus ikdienas finanšu darījumu veikšanai.

Situācija ietver dažus pagaidu ierobežojumus, īpaši attiecībā uz e-komercijas platformām. Līdz sistēmas uzlabojumu pabeigšanai klientiem būs iespēja izmantot maksājumu kartes tikai e-komercijas transakcijām. Savukārt tirgotājiem, kuri izmanto Klix starpniecību e-veikalos, nodrošināta pieeja visiem norēķinu veidiem, izņemot Citadele Digilink.

Jāatzīmē, ka ienākošie darījumi un pārskaitījumi, kas bija paredzēti 13. janvārim, klientu bankas kontos ienāks tikai šodien, 14. janvārī, vai tikai pirmajā darba dienā pēc tehniskās kļūdas novēršanas. Banka izsaka atvainošanos par radušajām neērtībām un apstiprina savu apņemšanos atrisināt jebkādas problēmas, kas var rasties šajos tehniski sarežģītajos laikos. Klientu sapratne un pacietība tiek ļoti novērtētas, un banka turpina strādāt, lai uzlabotu klientu pieredzi un nodrošinātu teicamu pakalpojumu sniegšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru