Lingo Telecom piekrīt samaksāt 1 miljona ASV dolāru naudas sodu par mākslīgā intelekta ģenerētajiem Baidena robotzvaniem

Lingo Telecom piekrita samaksāt 1 miljona ASV dolāru naudas sodu pēc tam, kad aģentūra paziņoja, ka tā pārraidījusi viltus robozvanus, atdarinot ASV prezidenta Džo Baidenu, lai atturētu cilvēkus no balsošanas par viņu Ņūhempšīras demokrātu priekšvēlēšanās, trešdien paziņoja ASV valdības regulators.

Federālā komunikāciju komisija paziņoja, ka Lingo pārraidīja viltotus robozvanus, kuros tika izmantota ģeneratīvā mākslīgā intelekta balss klonēšanas tehnoloģija, “lai izplatītu dezinformāciju”. Zvanus vadīja politiskais konsultants Stīvs Krāmers, kuram Ņūhempšīras štata ģenerālprokurora birojs ir izvirzījis apsūdzības.

FCC jau iepriekš ierosināja sodīt Lingo ar 2 miljonu ASV dolāru naudas sodu par iespējamu robozvanu pārraidi janvārī. FCC paziņoja, ka Lingo saskaņā ar izlīgumu īstenos atbilstības plānu, kas pieprasa stingri ievērot FCC zvanītāja ID autentifikācijas noteikumus.

“Šis izlīgums ir spēcīgs signāls, ka sakaru pakalpojumu sniedzēji ir pirmā aizsardzības līnija pret šiem draudiem un tiks saukti pie atbildības, lai nodrošinātu, ka viņi pilda savu daļu no Amerikas sabiedrības aizsardzības,” teica FCC Izpildes biroja vadītājs Lojans Egals.

Krāmeram izvirzītas apsūdzības pēc tam, kad tūkstošiem Ņūhempšīras iedzīvotāju saņēma robozvanu, kurā viņi tika aicināti nebalsot līdz novembrim.

Pēc tam, kad janvārī tika atklāti zvani, Krāmers februārī medijiem pastāstīja, ka viņš samaksājis 500 ASV dolāru par zvanu nosūtīšanu vēlētājiem, lai pievērstu uzmanību šim jautājumam.

FCC atsevišķi ierosināja sodīt Krāmeru ar 6 miljonu ASV dolāru naudassodu par robozvaniem.

Pagājušajā mēnesī komisija nobalsoja par ierosinājumu pieprasīt, lai radio un televīzijas politiskās reklāmas raidījumos tiktu atklāta informācija par to, vai saturu ir radījis mākslīgais intelekts.

Vašingtonā pieaug bažas, ka mākslīgā intelekta radītais saturs varētu maldināt vēlētājus 5. novembra prezidenta un Kongresa vēlēšanās. FCC ir paziņojusi, ka mākslīgajam intelektam, visticamāk, būs būtiska nozīme 2024. gada politiskajās reklāmās.

Ierosinātais noteikums paredzētu prasību par informācijas atklāšanu ēterā un rakstiski, un tas attiektos uz kabeļtelevīzijas operatoriem, satelīttelevīzijas un radio pakalpojumu sniedzējiem. FCC nav pilnvaru regulēt interneta vai sociālo mediju reklāmas vai straumēšanas pakalpojumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru