Lieliska citrusaugļu kūka

Šī kūka tik pirmajā acumirklī šķiet grūti pagatavojama, bet patiesībā vajag tikai nedaudz pacietības un  iedvesmas. Rezultāts būs iepriecinošs. 

Sastāvdaļas

Milti – 50g
Olas – 2gb
Ciete – 20g
Apelsīnu miza – 1 tējk.
Apelsīnu želeja – 1 paciņa
Cukurs – 70g
Ūdens – 670ml
Apelsīns – 1gb
Mandarīni – 4gb
Tumšā šokolāde – 200g
Saldais krējums – 400ml
Želatīns – 12g
Kakao pulveris – 1ēd. kar.
Pūdercukurs – 3 ēd. kar.

Lasi arī: Ko darīt, lai neraudātu griežot sīpolus? Un citas saimnieču viltības

Pagatavošana

Sāk ar biskvīta pagatavošanu. Ņem olas baltumus istabas temperatūrā. Kuļ kopā ar cukuru, kamēr ir stingras putas. Pamazām pievieno olu dzeltenumus un turpina kult. Pievieno izsijātus miltus un cieti un turpina kult. Pievieno apelsīnu miziņu. Cepamformu izklāj ar cepampapīru un lej mīklu formā. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos ap 17 minūtes. Gatavo apelsīnu želeju saskaņā ar instrukciju atšķaida ar vārītu karstu ūdeni. Gatavo biskvītu liek dziļā veidnē, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Uz biskvīta kārto apelsīnu un mandarīnu daiviņas un pārlej ar želeju. (1/4 glāzes). Liek ledusskapī uz 20 minūtēm. Tad lej atlikušo želeju un liek ledusskapī uz 5 stundām.

Gatavo šokolādes musu. Želatīnu aplej ar ūdeni un ļauj uzbriest. Atsevišķā traukā uzsilda 70 ml saldā krējuma un tajā kausē šokolādes gabaliņus. 300ml saldā krējuma ieber pūdercukuru un kuļ kamēr veidojas krēmveida masa. Atlikušajā saldajā krējumā šķīdina uzbriedušo želatīnu. Samaisa kopā šokolādi, saputoto saldo krējumu un želatīnu. Visu ļoti labi samaisa. Šokolādes musu lej uz želejas un liek atkal ledusskapī uz 4 -5 stundām. Gatavu apkaisa ar kakao pulveri.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru