Lielbritānijas skolās tiks noņemti visi analogie pulksteņi un iemesls tam ir patiesi satraucošs

Lielbritānijas skolotāju apvienība ziņojusi, ka skolēniem grūtības sagādā analogā laika atšķiršana, jo viņi ir pieraduši lūkoties viedierīcēs, kuras laiks tiek rādīts digitālā formātā. Tagad skolas ir spiestas nomainīt visus analogos pulksteņus.

Malkolms Trobe, Skolu un koledžu asociācijas vadītājs skaidro, ka skolēni un pusaudži nemāk noteikt laiku pēc analogajiem pulksteņiem. Viedtālruņi, datori un planšetes spēlē bērnu un pusaudžu dzīvēs tik nozīmīgu lomu, ka viņi ir pieraduši redzēt tikai un vienīgi digitālo formātu, savukārt analogie pulksteņi skolas gaiteņos rada skolēniem stresu. Daudzas skolas jau nolēmušas atteikties no analogajiem pulksteņiem, lai neizraisītu nevajadzīgus pārdzīvojumus skolēniem.

Līdz šim tika uzskatīts, ka sasniedzot 11-12 gadu vecumu bērni spēj atpazīt analogo pulksteni, tomēr Trobe pārliecinājies par pretējo. Līdzīgas situācijas pieredzējuši arī citi skolotāju apvienības pārstāvji, kuri par šo problēmu plaši diskutējuši sociālajos medijos.

Pediatri šajā sakarībā izteikuši visai satraucošu brīdinājumu – bērniem arvien biežāk grūtības sagādā analogo rakstīšanas ierīču (pildspalvu un zīmuļu) izmantošana, jo viņi ir pieraduši rakstīt tikai ar viedierīču palīdzību.

“Lai spētu satvert rakstāmrīku un kustinātu to, nepieciešama spēja labi pārvaldīt plaukstas un pirkstu muskulatūru. Šobrīd mēs redzam, ka bērniem ir vāji attīstīta pirkstu motorika,” skaidro bērnu terapeite Sallija Peina.

Viņa papildina: “Daudz vienkāršāk ir iedot bērnam planšeti vai telefonu, nevis iedrošināt viņu spēlēties ar tādām rotaļlietām kā klucīšiem, mācītu griezt, līmēt, siet mezglus un tamlīdzīgi. Šī iemesla dēļ bērniem neveidojas spējas, kas nepieciešamas rakstāmpiederumu satveršanai un turēšanai.”

Godīgi sakot, jācer, ka modernās tehnoloģijas nekad nepievils, citādi jaunā paaudze būs pamatīgā ķezā…

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru