Labākais veids, kā barot ķiplokus, lai to dzinumi nekļūtu dzelteni

Rakstīt par ķiploku priekšrocībām ir lieki, visi jau tā to zina. Tā maigie jaunie dzinumi ir lielisks papildinājums ēdieniem un pirmajiem salātiem. Tāpēc jaunie ķiploki ir īsts medījums. Tas ir skumji, kad tā lapas sāk dzeltēt.

Šis materiāls ir par to, ar ko labāk barot ķiplokus, lai tā nenotiktu.

Sen novērots, ka ķiploki parādās jau pirmajās saulainajās dienās, kad siltums vēl ir mānīgs, tad atkal var pienākt salnas. Protams, tas nav labi augam. Esam sagatavojuši dažus padomus, kā palīdzēt vēl novājinātajiem ķiplokiem atgūt spēkus.

Kāds ir labākais ķiploku barošanas veids

Pirms atbildēt uz šo jautājumu, aplūkosim citus iemeslus, kuru dēļ jaunie dzinumi sāk dzeltēt. Papildus pasliktinoties laika apstākļiem, ķiploku augšanu var ietekmēt arī barības vielu trūkums augsnē un nepietiekama skābekļa apmaiņa sakņu sistēmā. Ja ilgstoši līst lietus vai snieg, tas veicina stādīšanas laikā iestrādātā mēslojuma izskalošanos. Ko darīt?

Vispirms ir vērts mazliet uzart augsni starp rindām un, ja vieta atļauj, arī starp stublājiem. Var pievienot nedaudz slāpekļa mēslojuma, tas ķiplokiem noderēs līdz jūnijam, kad sāksies intensīva augšana.

Lasi vēl: Kādus dārzeņus var laistīt ar nātrēm: vērtīgi padomi dārzkopjiem

Lai steidzami pabarotu ķiplokus, ir piemērotas nelielas minerālmēslu devas. Piemēram, amonija nitrāta vai urīnvielas šķīdums. Pietiek izšķīdināt 1 ēdamkaroti uz 10 litriem ūdens un laistīt ķiplokus no lejkannas.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Ja ir laiks un iedvesma, pamēģiniet pagatavot pieneņu vai nātru tinktūru. Tiek uzskatīts, ka tās labi atdzīvina augsni un labvēlīgi iedarbojas uz augu, barojot un kopjot to. Laistīt var gan lapas, gan zem saknēm.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru