Kvēpi, tauki un vecie sodrēji tiks noņemti vienā mirklī, tikai jāzina pāris viltības

Tīrīšana reti kuram sagādā prieku. Īpaši virtuvē, kur dzīvo tauki un sodrēji. To tīrīšana nereti ir īsts murgs. Bet, zinot dažus mājsaimniecības trikus, jūs varat viegli tikt galā ar tīrīšanu un aizmirst par regulāru virtuves piederumu mazgāšanu. Pastāstīsim, kā tīrīt virtuvi, pat ja tas šķiet neiespējami.

Kā noņemt kvēpus

Manai vecmāmiņai bija panna, kas bija vecāka par 20 gadiem. Uzticīgs virtuves palīgs. Taču šajā laikā tā bija apaugusi ar tik biezu sodrēju kārtu, ka bija teju pašas pannas biezumā. Domāju, ka daudziem ir kaut kas līdzīgs mājā. Cepamā soda un etiķis palīdzēs to notīrīt. Virsmu bagātīgi apkaisa ar cepamo sodu, pēc tam aplej ar etiķi un noslauka ar cietu sūkli. Ja ir daudz kvēpu, procedūra būs jāatkārto pāris reizes.

Ja pannas iekšpusē ir sodrēji, varat izmantot veļas ziepes. Sarīvējiet ziepes uz rīves, nosūtiet uz pannu un piepildiet to ar ūdeni. Vāra ziepju šķīdumu apmēram 20 minūtes. Pēc tam noņemiet atlikumus ar mīkstu sūkli un noskalojiet ar ūdeni. Jūs varat arī pagatavot šķīdumu ar sodas palīdzību. Aktīvā ogle arī palīdz atbrīvoties no sodrējiem. Tā jāsasmalcina, jāieber pannā vai katlā un jāatstāj 40 minūtes. Pēc tam ielej aukstu ūdeni un vāra apmēram 20 minūtes. Šis produkts ir lieliski piemērots piedegušu pannu tīrīšanai.

Bet atcerieties, ka visas metodes ar abrazīviem pulveriem, piemēram, sodu, nevar izmantot teflona traukiem. Cietie sūkļi un pulveri var sabojāt nepiedegošo pārklājumu. Teflona pannas vislabāk mazgāt pēc katras lietošanas reizes, jo no tām ir ļoti grūti noņemt vecos nosēdumus.

Kā tīrīt tvaiku nosūcēju

Vēl viena netīra vieta virtuvē, kas ar savu izskatu sabojā visu komfortu, ir tvaika nosūcēja reste. Tauku un kvēpu noņemšana no režģa aizņem tikai 15 minūtes. Noņemiet režģi un iemērciet to 15 minūtes ūdenī, sāls un citronskābes šķīdumā. Uz 1 litru ūdens ņem 4 ēdamkarotes sāls un 3 tējkarotes citronskābes. Ja pēc tam tauki nav atdalījušies, mēģiniet uzvārīt režģi tajā pašā šķīdumā.

Lasi arī: Uzmanību, pārbaudi savu galdu! Vanga lūdza neatstāt uz galda noteiktas lietas, kas mājā piesaista nelaimes un nabadzību

Vēl viens lielisks līdzeklis ir cepamā soda. No tās jūs varat arī sagatavot efektīvu risinājumu. Lai to izdarītu, uzvāriet 5 litrus ūdens. Pēc vārīšanas ūdenī ielej 0,5 glāzes sodas, samazina uguni. Režģi liek verdošā ūdenī un vāra 5 minūtes. Ļoti nopietnam piesārņojumam – 10 minūtes. Pēc tam noskalojiet ar tekošu ūdeni. Gatavs! Tvaiku nosūcējs mirdzēs kā jauns!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru