Savas saplēstās zeķubikses neizmetu, bet aiznesu mammai. Viņa ar tām paveic brīnumus

Neilona zeķubikses ir vairums sieviešu garderobē. Tomēr viņu mūžs ir īss. Un, lai kā tu censtos, drīz vien uz zeķubiksēm parādās caurums.

Neilonu izgudroja amerikāņu kompānijas DuPont darbinieks 1935. gadā. Un piecus gadus vēlāk no sintētiskās brīnumšķiedras izgatavotās zeķubikses nonāca pārdošanā, lai uz visiem laikiem iekarotu sieviešu sirdis.

Uz pirmā zeķubikšu iepakojuma bija rakstīts “Stiprāks par tēraudu, plānāks par zirnekļu tīkliem.” Tātad, vai ir vērts izmest materiālu ar tik pārsteidzošām īpašībām? Turklāt, pirmkārt, tas sadalās tikai 30 līdz 100 gadu laikā, un, otrkārt, tām atradīsi daudz pielietojuma ikdienas dzīvē.

Kāpēc likt zeķbikses veļas mašīnā

No diegiem izveido bumbiņu un ieliec to neilona zeķē vai vecās zeķbiksēs. Sasien zeķes malu tā, lai bumbiņa būtu ļoti cieši nostiprināta iekšpusē. Kam tas paredzēts?

Tā būs kā mājās gatavots veļas bumbiņu analogs. Rotējoties veļas mazgājamās mašīnas cilindram, bumbiņa neilona zeķē atsitīsies pret drēbju virsmu, izsitot no tās netīrumus un neļaujot veļai salipt kopā, kad cilindrs ir pilnībā piekrauts.

Papildus tam, pirms bumbiņas ietīšanas zeķē, varat tajā iepilināt dažus pilienus iecienītākās ēteriskās eļļas. Tādā veidā jūs piešķirsiet savām izmazgātajām drēbēm aromātu, neizmantojot veļas mīkstinātāju.

Vecmāmiņas veids, kā uzglabāt sīpolus

Koka kastēs, pītos grozos, auduma maisiņos var izveidot labu ventilāciju, taču ir grūti aizsargāt sīpolu no saskares ar blakus esošajām sīpoliem, no kuriem viens var būt sapuvis un var sabojāt visu ražu.

Lasi arī: Kvēpi, tauki un vecie sodrēji tiks noņemti vienā mirklī, tikai jāzina pāris viltības

Mūsu vecmāmiņas izmantoja vienkāršu un efektīvu veidu sīpolu uzglabāšanai – vecas sieviešu zeķbikses. Satīriķi savulaik pietiekami smējās par šo ieradumu, taču tas tomēr darbojas un glābj sīpolus no pūšanas.

It īpaši, ja starp sīpoliem ir izveidoti mezgli. Tu ieliec sīpolu – sasien mezglu, tad liek nākamo. Iegūtā sīpolu “kāja” jāpakar vēsā, sausā vietā. Ja jums ir nepieciešams sīpols, vienkārši nogrieziet apakšējo daļu, nepieskaroties pārējam.

Kā pasargāt apavus no mitruma

Būs nepieciešams rīcineļļa, kas, iespējams, daudziem atrodas aptieciņā, un vecas neilona zeķubikses, kuras vienkārši izmetam kā nevajadzīgas.

Uzpiliniet uz apaviem pāris pilienus eļļas un berzējiet to virspusi ar vecām zeķbiksēm. Tās labi uzsūc eļļu un maigi pulē pat smalkākās ādas apavus. Tie kalpos ilgu laiku. Izrādās, ka tas ir lielisks budžeta aizstājējs veikala sūkļiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru