Kāpēc nedrīkst gulēt pretī spogulim: daži paskaidrojumi populārajam aizspriedumam

 Spogulis sistēmā Fen – Šui

Fen – šui apmācība radās vairāk kā 3000 gadu atpakaļ mūsdienu Ķīnas teritorijā. Vietējie iedzīvotāji dalīja pozitīvo enerģiju “ci” un negatīvo – “ša”. Galvenais mērķis fen – šui bija iedalīt mājokļa telpu un tajā esošās lietas, lai atļautu netraucēti ci slīdēt pa to. Tas paaugstināja saimnieku labklājību un viņu dzīves kvalitāti.

Šajā apmācībā spoguļiem bija pati svarīgākā loma. Apaļa spoguļa forma tika uzskatīta par vislabvēlīgāko, kā arī liels plus bija rāmis. Pateicoties tam, tekošā pa apli un uzņemusī spēku ar katru kārtu enerģija ci bija aizzīmogota.

Kategoriski tika aizliegts spoguļu novietošana pretī ārējām durvīm un logiem. Tādas kļūdas varēja atnest mājās strīdus un nesaskaņas  un tas atņēma cilvēkiem kas tajā dzīvo labvēlīgo ci, atspoguļojot to un nelaižot to iekšā.

Ideja uzlikt spoguli guļamistabā arī bija slikta un piekarināt to pretī laulāto gultai  bija vispār nepieņemami. Ķīnieši uzskatīja, ka tādā gadījumā pārim pievienosies vēl viens subjekts, jeb “trešais liekais”, kurš tos provacēs uz konfliktiem un krāpšanu.

Sapņos cilvēki ir neaizsargāti un iesūcoties guļamistabā, un atspoguļojoties no spoguļa, ša viegli viegli valdīs pār viņiem. Lai izbēgtu problēmas un nepatikšanas, speciālisti fen – šui nerekomendē vispār karināt spoguļus guļamistabā. Mājā ir citas, daudz piemērotākas vietas tam. Labai vietai spoguļa novietošanai skaitās vietā, kur spoguļa atspulgā ir redzams zieds, vai dārgas statujas.

Lasi vēl: Stingri noteikumi: no pulkstens 1 naktī – 3 naktī obligāti ir jāguļ.

Bet ko saka zinātne?

Amerikāņu zinātnieki 15 gadus pavadīja eksperimentu uz divām dažādām cilvēku grupām. Pirmā no tām ļoti bieži skatījās dienas garumā, bet otra – maksimāli centās izmukt no tā. Vese***a un ārējais izskats pirmajai grupai bija daudz sliktāka nekā otrajai grupai kura piedalījās eksperimentā. Viņi bieži slimoja un izskatījās daudz vecāki par saviem gadiem.

Pamatojoties uz šī eksperimenta, zinātnieki secināja par spoguļu ”vampīrizmu”. Protams, kā pilnīgus pierādījumus šādus eksperimentus nevar skaitīt, kaut arī tas bija rādījums kurš liek aizdomāties par neizpētītām īpašībām.

Visi ļoti labi zina, ka nevajadzētu skatīties saplēstos kā ari ieplēstos spoguļos vai to lauzkās. Nelabvēlīgi izvēlēts dekors vannas istabā vai virtuvē būs stikla flīzes, kuras tika veidotas no saplēstu stiklu fragmentiem jeb mozaīkas. Tie izkropļo telpas un cilvēku enerģiju, liekot pēdējiem ātrāk nogurt un zaudēt labo enerģiju. Mūsu laikā spoguļus izmanto sarežģītos priekšmetos un to nezināmās spējas vēl joprojām tiek risinātas. Iespejams, ka pavisa drīz mēs varēsim izlasīt zinātniskajās lapās par neparastiem atklājumiem, bet pagaidām atliek tikai gaidīt un ieklausīties vecākajā paaudzē.

Viņi stāsta:

  • Izmest ārā no mājas kurā iebraucat, ievācaties – visus vecos spoguļus.
  • Lauzkas no saplēsta spoguļa uzmanīgi salasīt, ietīt materiālā un ierakt zemē.
  • Nebildēties caur spoguli lai nesasietos ar to uz visu mūžu.
  • Ja tiek aizmirsta kāda lieta mājās, atgriežoties pēc tāsm piemēram, paskatīties uz savu atspulgu spogulī.
  • Nekarinat to pretī gultai, lai nesabojātu attiecības ar savu mīļoto.

Citi ticējumi kuri ir saistīti ar spoguļiem

Ezotēriķi uzskata, ka mūsu acs redz tikai fizisko cilvēka ķermeni, tajā laikā kad to aplido vēl pāris plāno. Tie veido auru , ar kuras palīdzību ekstrasensi definē dvēselisko un fizisko cilvēka stāvokli. Ezotērikas pēcteči tic, ka spoguļi saglabā atmiņu par cilvēku enerģiju, kas tajos ir ieskatījušies. Tieši tāpēc nevajadzētu skatīties spogulī kad tev ir slikts garastāvoklis vai galvā sliktas domas. Tas uzsūc un krāj nelabvēlīgo enerģiju un tālāk darīs pāri savam saimniekam un tā viesiem.

Cilvēks izstaro enerģiju, ļoti tieši intensīvi caur skatienu. Atspoguļojot ar daudzslāņu spoguļa struktūru , ta atgriežas atpakaļ vairākkārtīgi un spēcīgāk. Paliek saprotams kāpēc nav ieteicas sūtīt uz tās virsmas savas negatīvās domas.

Šī paša iemesla dēļ ļoti pat nav ieteicams skatīties vecos, aptraipītos spoguļos. Enerģiskais signāls no tiem atnāks savītis un sabojās cilvēka auru.

Turklāt, vairāku gadsmitu laikā spoguļi paspēja absorbēt tik daudz informācijas par apkārtējiem cilvekiem un par notikušajiem notikumiem, ka visticamāk nespēs rādīt pozitīvu ietekmi uz cilvēkiem kas tajā ieskatīsies.

Noslēgums

Jautājums vai drīkst gulēt pretī spogulim liek būt nesaprašanā visiem. Stāsti par spoguļu mistiku ir bērnībā dzirdējuši visi, kad cilvēks ir pietiekami uzņēmīgs un tik visam ko tam stāsta. Vai tie ir citāti, vai tomēr tautas gudrība cenšas nosargāt nākotnes paaudzi no problēmām?

Pamatojoties uz zīmēmm fen – šui pamācība un zinātnieku secinājumiem, gribas dot padomu – nevajag riskēt un aizbīdīt labāk spoguli malā no gultas, ja , protams, tas atrodas pretī gultai.

Tie kas tikai nosmīn uz šiem aizspriedumiem, spoguļa neesamību guļamistabā var izskaidrot meness atspulgā, kurš traucē tam gulēt. Rīkoties tad vajag pēc intuīcijas. Tā ļoti labi reaģē uz jebkādu diskomforta sajūtu un aizdzen no tādām sajūtām nepareizi. Tas izprovocēs sliktu garastāvokli , strīdus un uzmākšanos uz līdzenas vietas.

Tomēr visu laiku ticēt vecām rekomendācijām arī nav nekāda izeja, tākā tas rada zināmu atkarību. Vairāk vajadzētu ieklausīties tieši sevī un ticēt savām jūtām. Tā vieglāk ir vadīt tekošajiem notikumiem un izsargāties no sarežģījumiem.

Avots:

veselointeresno

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru