Kāpēc narcises nezied: 9 galvenie iemesli un to risinājums

Slikts apgaismojums

Ja narcises stādīsiet dziļā ēnā, tās tikai veidos zaļo masu, bet ziedēt atteiksies. Tāpēc, ja pavasarī vēlaties apbrīnot maigos pumpurus, noteikti pārstādiet narcises uz saulainu vietu vai atbrīvojieties no priekšmetiem, kas rada ēnu.

Nepietiekami daudz ūdens

Pavasarī narcisēm ir īpaši nepieciešams mitrums, jo tās aug un veido pumpurus. Ūdens tām nepieciešams arī 1,5 mēnešus pēc ziedēšanas beigām. Lai gan šis augs tiek uzskatīts par sausumizturīgu un nepretenciozu, tieši šajā periodā tā laistīšanai jāpievērš īpaša uzmanība. Zemei jābūt mitrai līdz 30 cm dziļumā. Taču nepieļaujiet mitruma stagnāciju, lai saknes nepūst. Vasaras otrajā pusē narcises nav nepieciešams laistīt.

Nepiemērots klimats

Auksto un bezsniega ziemu dēļ sīpoli var aiziet postā, tāpēc no rudens labāk mulčēt augsni ar kūdru, sausām lapām vai zāģu skaidām. Ja ziemā nav aukstuma, arī tas nelabvēlīgi ietekmē narcises, jo pareizai sīpolu veidošanai ir nepieciešams vismaz īss aukstā laika periods.

Pelēkā puve

Ja ziedpumpuri nokalst, iespējams, narcises ir skārusi kaite, ko sauc par pelēko puvi. Tā attīstās blīva stādījuma un pārmērīga mitruma dēļ. Lai veiktu profilaksi, apsmidziniet stādījumu ar 0,5 % vara hloroksīda šķīdumu vai 1 % Bordo šķidrumu (10-12 dienu intervāls, izņemot ziedēšanas periodu).

Kaitēkļi

Ja sīpolus ir sabojājuši kukaiņi vai grauzēji, narcises vienkārši nespēs uzziedēt. Peles narcišu sīpolus grauž ne tik bieži, jo tiem ir nepatīkama smaka, bet kurmji var izraisīt bojāeju, paši negribot. Tie sabojā saknes, veidojot savas ejas pazemē. Ļoti kaitīgas narcisēm ir sakņu sīpolu ērces un sīpolu nematodes, kas izveido savas kolonijas puķu dobē.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru