Kāpēc narcises nezied: 9 galvenie iemesli un to risinājums

Visbiežāk sastopamos iemeslus, kāpēc narcises nezied, vislabāk var noskaidrot pirms stādīšanas. Tad jums būs lielākas iespējas atrisināt problēmu.

Biežāk narcises neizlaiž pumpurus nepareizas stādīšanas vietas vai nepiemērotu apstākļu dēļ. Un, lai gan šīs puķes diez vai var saukt par kaprīzām, tomēr ir daži faktori, kuriem jāpievērš uzmanība.

Skāba augsne

Narcisēm patīk viegli skāba vai neitrāla augsne, kuras pH vērtība ir no 5 līdz 7 grādiem. Tāpēc pirms stādīšanas puķudobē labāk pārbaudiet tās līmeni. Ja narcises jau esat iestādījuši, mēģiniet augsni atūdeņot. Šim nolūkam noderēs kaļķu milti (350 g uz 1 kvadrātmetru), dolomīta milti (200-300 g uz 1 kvadrātmetru) vai krīts (150-200 g uz 1 kvadrātmetru).

Pārāk blīva stādīšana

Ja jūsu narcises ziedēja katru gadu, bet pēkšņi pārstāja veidot pumpurus, atcerieties, kad tās stādījāt pēdējo reizi. Šīs daudzgadīgās puķes var augt ļoti strauji, un, ja blakus augi ir savstarpēji sapinuši saknes, tie vairs neveido pumpurus, jo pastāv spēcīga konkurence par mitrumu un barības vielām. Šādā gadījumā vienkārši izaudzējiet augus. Tomēr ņemiet vērā, ka pirmajā gadā pēc pārstādīšanas narcises var neziedēt, un tas ir normāli. Tām nepieciešams laiks, lai atgūtos no stresa.

Noderīgo vielu pārpalikums vai trūkums

Ja narcises audzējat noplicinātā augsnē, katru gadu pēc ziedēšanas beigām (kamēr lapas vēl ir zaļas) zemē jāiestrādā speciālu mēslošanas līdzekļu komplekss ziedošie augiem, kuriem ir sīpols. Mēslojuma pamatā ir kālijs un fosfāts (uz 1 kvadrātmetru aprēķina aptuveni 40-50 g).

Lasi vēl: Novārīju valriekstus: neviens negaidīja šādu rezultātu

Agri nogrieziet lapotni

Ja pagājušajā sezonā esat nogriezuši lapotni pārāk agri, ir maz ticams, ka narcises šogad uzziedēs. Eksperti iesaka noņemt auga virszemes daļu tikai tad, kad tā ir kļuvusi dzeltena un dabiski nokaltusi. Pretējā gadījumā sīpola fotosintēzes trūkuma dēļ zieda embrijs neparādīsies.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru