Kāpēc bļodiņai ne vienmēr jābūt pilnai: eksperts stāsta, kā pareizi barot suni

Bieži vien suņu īpašnieki domā, ka viņu mājdzīvniekam ir nepieciešams vairāk barības, nekā tas ir patiesībā. Taču mājdzīvnieka pārēšanās ar barību var novest pie liekā svara un fiziskās labsajūtas problēmām.

Kā noteikt pareizo barības dienas devu savam sunim, stāsta uzņēmuma Rogal Canin eksperts.

Optimālu suņa svaru var uzturēt, ja suns dienā uzņem tikpat daudz kaloriju, cik patērē. Tāpēc, meklējot optimālo porciju savam sabiedrotajam, vispirms jāatbild uz dažiem jautājumiem:

Kāda izmēra ir jūsu suns?

Izvēloties uzturu, sāciet ar porciju ieteikumiem konkrētai šķirnei vai līdzīga lieluma šķirnēm. Parasti dienas porcijas tiek aprēķinātas, pamatojoties uz suņa pieauguša cilvēka svaru. Tātad, ja jūsu suns ir pieaudzis, par pamatu varat izmantot viņa svaru.

Savukārt, ja jums ir kucēns – jāvadās pēc viņa vecāku svara, jūsu mīluļa šķirnes vai līdzīga lieluma šķirņu standarta svara. Tomēr paturiet prātā, ka šis ieteikums ir sākuma punkts un aptuvens.

Cik aktīvs ir jūsu suns?

Bieži vien saimniekiem šķiet, ka viņu mīlulis ir ļoti aktīvs un tāpēc tam nepieciešama papildu barība – lai viņš nebūtu izsalcis. Tomēr, ja vien suns nav iesaistīts aktīvā specializētā treniņā vai aktivitātēs, visticamāk, pietiks ar standarta porciju.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

“Pastaigas ārā līdz 3 stundām dienā bez aktīvas fiziskās slodzes nav uzskatāmas par sunim augstu aktivitātes līmeni. Ja suns lielāko dienas daļu pavada telpās, tad standarta porcija jāsamazina par 10-20 % vai jāizmanto zemas aktivitātes porcija, ko daži ražotāji norāda uz iepakojuma,” skaidroja eksperts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru