Ar ko apkaisīt dobes pirms stādīšanas: garantēta ir apjomīga raža

Ar šiem mēslošanas līdzekļiem pavasarī pirms stādīšanas apstrādā dārzeņu dārzu, lai dārzeņi augtu griezdamies!

Sējas sezona ir teju sākusies. Tāpēc ir pēdējais laiks apkaisīt augsni ar augu barības vielām. Tas palielinās kultūraugu ražu, uzlabos to dīgtspēju un stiprinās augu imunitāti. Taču atcerieties, ka mēslojums ir labs ar mēru.

Dobes nedrīkst mēslot ar svaigiem kūtsmēsliem. Tas ir pārāk koncentrēts augiem, un kultūraugi var iet bojā. Labāk dažus gadus pagaidīt, lai kūtsmēsli labi sapūst.

Humuss

Apkaisiet dobi ar humusu un ar grābekli to vienmērīgi izklājiet pa zemes gabalu, izšķīdinot lielos gabalus. Uz 1 kvadrātmetru zemes pietiek ar 7-10 litriem humusa.

Īpaši labi ar humusu mēslot platības, kurās nākotnē augs gurķi, ķirbji un baklažāni. Humusu mīl arī augļu koki un ogu krūmi.

Sāls

Galda sāli pret nezālēm bieži izmanto kā mēslojumu tīrā veidā. Sāls palielina nabadzīgu augšņu ražību, atbaida no vietas sliekas un kurmjus, pasargā dārzeņus no fitoftorozes. Turklāt sāls trūkums augsnē padara dārzeņu garšu bālāku.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Svarīgi ar šo mēslojumu nepārspīlēt, citādi augsne būs pārāk sāļa. Uz vienu kvadrātmetru augsnes izkaisiet nelielu sāls daudzumu. Pēc apkaisīšanas aplaistiet zemes gabalu.

Ar sāli var mēslot augsni, kurā augs kartupeļi, burkāni, bietes un tomāti. Sāls uzlabos šo dārzeņu garšu un palielinās ražu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru