Kādi produkti palīdzēs pieveikt dedzināšanu kuņģī ( un kādi var to izraisīt)

Grēmas – slimīga dedzināšana krūtīs vai kaklā. Tas notiek, kad kuņģa sulas skābe iedarbojas uz barības vada gļotādu. Tā nonāk tur no kuņģa kā satura retrogrādas kustības sekas.

Apakšējā barības vada slēdzēja atvēršanās brīdī kuņģa sulas skābe arī nonāk barības vadā. Ir produkti, kuri var mazināt grēmas, bet ir arī tie, kuri pretēji – to izsauc (skābie, rūgtie). Stāstām par tiem.

No kādiem produktiem vajadzētu piesargāties, tad, ja jums mēdz būt grēmas

  1. Tomāti
  2. Citrusaugļi
  3. Ķiploki un sīpoli
  4. Kafija
  5. Asie pipari
  6. Piparmētra
  7. Rūgtā šokolāde
  8. Gāzētie dzērieni

Vajag izpētīt savu organismu un saprast, kādi no šiem produktiem ir jūsu trigeri. Tāpat arī ir svarīgi saprast, ka grēmas var rasties arī no citiem produktiem, tāpēc, ka dažkārt svarīgs ir nevis pats ēdiens, bet brīdis, kad jūs viņu lietojiet. Piemēram, ja jūs paēdāt tieši pirms miega, tad grēmu risks palielinās.

Kādi produkti neizsauc grēmas un palīdz ar tām cīnīties

  1. Banāni
  2. Melones
  3. Auzu putra
  4. Kefīrs
  5. Pilngraudu maize
  6. Rīsi
  7. Zaļie dārzeņi
  8. Kartupeļi
  9. Pētersīļi

Grēmas bieži vien rasties no rīta, kad kuņģis vēl bija tukšs, bet jūs tajā pirmo ielējāt kafiju vai skābu greipfrūtu. Nav vērts ar to sākt savas brokastis. Labāk pagatavot auzas, un no augļiem izmantot banānus, bet ne citrusus vai ābolus.

Ja grēmas ir ļoti bieža parādība jums, tad ir vērts obligāti griezties pie ārsta, jo problēma var būt daudz nopietnāka, piemēram ar žultspūsli. Neignorējiet sava organisma signālus!

Dotais raksts ir vienīgi informatīva rakstura. Nenodarbojieties ar pašārstēšanos un jebkurā gadījumā konsultējaties ar kvalificētu medicīnas speciālistu pirms pielietojiet praksē rakstā minēto informāciju.

avots: lamp.im

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru