Kā sagatavot siltumnīcu pavasarim: svarīgi noteikumi un noderīgi padomi

Siltumnīcas sagatavošana pavasarim ir svarīgs process, jo, lai iegūtu bagātīgu ražu, pirms stādu stādīšanas ir jārūpējas par augsni un citiem svarīgiem aspektiem labai augu augšanai.

Kad sākt pavasara tīrīšanu

Ikgadējā siltumnīcas tīrīšana ir svarīgs uzdevums ikviena dārznieka dārzkopības kalendārā. Šis process palīdz iznīcināt veco augu atliekas, kaitēkļus un mikrobus, kas var kļūt postoši jaunajam stādījumam.

Pavasara tīrīšanu sāciet tad, kad aukstie laikapstākļi ir mazinājušies (svarīga ir arī nakts temperatūra) – februāra beigās vai marta sākumā.

Ja siltumnīcā ziemo maigi augi, būs jāgaida pilnīga sasilšana (plus temperatūra), lai tīrīšanas laikā tos varētu iznest ārā.

Daži cilvēki teiks, ka augus var neiznest ārā un tīrīšanas laikā tos vienkārši apiet, taču šāds darbs būs mazāk efektīvs un pamatīgs.

Kas jāveic siltumnīcā līdz sezonas sākumam

Kopumā tīrīšanu siltumnīcā ieteicams veikt rudenī, bet, ja kādam nav bijis laika to izdarīt pagājušajā gadā, – nekādu problēmu. Pirms jaunās sezonas sākuma ir nepieciešams:

Veikt nesošo konstrukciju, pamatu un pārseguma materiāla iekšējo un ārējo apskati – noteikt mehāniskos defektus un pēc tam tos novērst.

Lasi vēl: Ja jūsu viedtālruņa uzlāde aizņem pārāk daudz laika – sekojiet šiem padomiem: jūsu sīkrīks ātri vien būs uzlādēts par 100 procentiem

Jānovāc augu atliekas (saknes, lapas, stublāji) un gruži – ja tie netika noņemti rudenī.

Izskalot siltumnīcas karkasu un pārsegu ar ūdeni zem spiediena (izmantojot šļūteni), lai atbrīvotos no gružiem un netīrumiem.

Notīriet rūsu no siltumnīcas rāmja un pārsega (ja nepieciešams).

Noņemt aptuveni desmit centimetrus augsnes un iznest to ārpus siltumnīcas (ja siltumnīca ir darbojusies ilgāk nekā divus gadus) – augšējā augsnes slānī ir koncentrējusies lielākā daļa pārziemojušo kaitēkļu un patogēnu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru