Kā pareizi izvēlēties podiņu istabas augam: māls pret plastmasu

Treškārt, šādiem podiem ir raksturīgs liels svars, kas nozīmē, ka tos labāk nelietot piekaramos grozos un plauktos, ja nav pārliecības par sieniņu un stiprinājumu uzticamību.

Ceturtkārt, uz neglazētās virsmas bieži vien ir balti sāls traipi, no kuriem var būt grūti atbrīvoties. Skumjākais ir tas, ka sāļi aizsprosto poras, apgrūtinot auga sakņu elpošanu.

Plastmasa: lēta un praktiska izvēle

Plastmasas podi ir lēti un viegli, tāpēc tos var izmantot gandrīz jebkur un vajadzības gadījumā ātri pārvietot un novietot citā vietā.

Poru trūkums palēnina mitruma iztvaikošanu, kas ir priekšrocība mitrumu mīlošām augu sugām un trūkums tām, kurām nepieciešams neliels sausums.

Plastmasas podus ir viegli tīrīt, un tos var notīrīt ar suku, lai atbrīvotos no iespējamām pelējuma vai sēnīšu sporām. Svarīgi arī tas, ka plastmasas izejmateriāliem var piešķirt gandrīz jebkuru formu, tādējādi iegūstot ne tikai apaļu, bet arī kvadrātveida, ovālu, trīsstūrainu vai formas izstrādājumu.

No plastmasas podiņu trūkumiem ir vērts atzīmēt materiāla mākslīgo izcelsmi un poru trūkumu, kas ļauj skābeklim nokļūt līdz saknēm. Ir svarīgi stādot augus, tos bagātīgi neaplaistīt un nodrošināt labu drenāžu.

Neliels svars samazina stabilitāti, tāpēc smagus eksemplārus ne vienmēr var stādīt plastmasas traukos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru