Kā pareizi izvēlēties podiņu istabas augam: māls pret plastmasu

Vai jūs stādāt telpaugus plastmasas vai keramikas podos, kurš no tiem ir vispiemērotākais jūsu istabas augiem?

Ja viens no jūsu hobijiem ir telpaugu audzēšana vai arī jūs tikai pievēršaties šim skaistajam vaļaspriekam, noteikti veltiet laiku, lai iepazītos ar traukiem, kuros stādīt mājas dārza iemītniekus, un uzziniet, kā izvēlēties pareizos podus istabas augiem.

Pārdošanā ir pieejami lēti plastmasas podi, vienkārša izskata neglazēti keramikas trauki un krāsaini keramikas trauki. Kā tie atšķiras un kādas ir to priekšrocības un trūkumi?

Keramika: priekšrocības un trūkumi

Keramikas podi lieliski iederas interjerā, papildus izdaiļojot mājokli. Tie ir smagi un stabili, kas droši pasargā augus no apgāšanās un krišanas.

Mālam ir laba siltumvadītspēja, ziemā šādos podos saknēm ir silti, bet vasarā vēss. Svarīgākais ir augu nenovietot vēsā vietā, citādi tas var strauji atdzist.

Lasi vēl: Dvēseles radinieki: 6 pazīmes, ka esat saticis savu mīlestību

Keramika ir dabisks materiāls ar porām, kas ļauj skābeklim sasniegt saknes, kas ir būtiski to attīstībai. Tas ļauj liekajam mitrumam iztvaikot caur porām, tādējādi novēršot tādas problēmas kā puve un pelējuma veidošanās, ko izraisa pārlaistīšana un auksts gaiss.

Tomēr keramikai ir arī trūkumi.

Pirmkārt, poras ir tikai neglazētiem izstrādājumiem, bet spilgtos un krāsainos traukos, kas pārklāti ar krāsainu glazūru un rakstiem, tās ir daļēji slēgtas.

Otrkārt, keramikas traukus ir viegli salauzt, tie ir ļoti trausli, un ar tiem jārīkojas uzmanīgi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru