Jaunais hits slavenību vidū – arbūzu sulas dzeršana! Vai tas ir tikpat labi kā paša augļa ēšana?

Vasara ir arbūzu sezona. Lai gan daudzi šo sulīgo sezonas iecienītāko ogu uzskata par īpašu gardumu, ko baudīt pēc dienas, kas pavadīta saulē, arbūzs patiesībā ir pilns ar uzturvielām. Lai gan ir daudz veidu, kā baudīt neatvairāmos augļus, jaunākā tendence ir to lietot sulas veidā. Taču, vai arbūzu sula tiešām ir tik veselīga, kā saka, vai arī tas ir kārtējais triks?

Kādus ieguvumus arbūzs dod Vese***ai

Ūdens

Arbūzs ir bagātīgs ūdens avots — ar vairāk nekā 90% ūdens saturu. Ņemot vērā, ka ķermenis sastāv galvenokārt no ūdens, pareiza hidratācija ir būtiska, lai visas orgānu sistēmas, īpaši nieres, būtu veselas. Ūdens palīdz uzturēt veselīgu As**sspiedienu, regulāru gremošanu un efektīvu detoksikācijas sistēmu.

Šķiedrvielas

Arbūzs nodrošina jūs ar veselīgu šķiedrvielu avotu, īpaši, ja ēdat sēklas. Un, lai gan tās var nebūt tik garšīgas kā paši augļi, tas ir tā vērts — šķiedrvielas palīdz uzturēt veselīgu gremošanu, pazemināt holesterīna līmeni un efektīvāk regulēt cukura līmeni asinīs.

C vitamīns

Arbūzs ir piesātinātas ar C vitamīnu. Ir zināms, ka šis svarīgais vitamīns uzlabo imūnsistēmu, uzlabo ādas veselību, veicina audu augšanu un attīstību visā ķermenī, kā arī veicina dzelzs uzsūkšanos.

A vitamīns

Arbūzā atradīsiet arī ievērojamu A vitamīna devu. Līdzīgi kā C vitamīns, šī uzturviela ir iekaisumu mazinošs antioksidants, kas uzlabo imūno veselību. Tas darbojas arī, lai uzlabotu acu un ādas veselību.

Kālijs

Runājot par minerālvielām, arbūzs satur nelielu daudzumu kālija, kas ir svarīgs elektrolīts organismā, kas palīdz uzturēt šķidruma līdzsvaru un veselīgu As**sspiedienu.

Magnijs

Ēdot šo sulīgo augli, tiek iegūts magnija avots, kas palīdz enerģijas ražošanā, muskuļu un nervu darbībā un var palīdzēt uzturēt veselīgu miegu.

Aminoskābes

Viens no ievērības cienīgākajiem arbūzu uztura profila aspektiem ietver aminoskābes citrulīnu un arginīnu: šie proteīna celtniecības bloki ir divas no 20 aminoskābēm, kas palīdz veidot muskuļus, nervus, šūnas un būtībā jebkuru citu ķermeņa struktūru. Pētījumi liecina, ka šo divu aminoskābju kombinācija arbūzā uztur veselīgu As**sspiedienu un vispārējo sirds un vielmaiņas veselību.

Augu savienojumi

Visbeidzot, arbūzs lepojas ar iespaidīgu augu savienojumu daudzumu, tostarp kaempferolu, likopēnu un karotinoīdus. Šie bioaktīvie savienojumi kalpo kā antioksidanti, stiprina imūnreakciju un cīnās pret brīvo radikāļu molekulām, kas var izraisīt vairākas akūtas un hroniskas slimības. Likopēns un karotinoīdi ir arī īpaši noderīgi acu Vese***as saglabāšanai.

Vai arbūzu sula jums ir piemērota?

Salīdzinot arbūzu sulas dzeršanas priekšrocības ar visa augļa patēriņu, jāņem vērā daži faktori. Pirmkārt: kā tika pagatavota arbūzu sula? Ja tika izmantota sulu spiede (kas atdala mīkstumu no sulas), jūs saņemsiet lielāko daļu no iepriekš uzskaitītajām uzturvielām, izņemot dažas šķiedrvielas, jo tās lielākoties paliek mīkstumā.

Lasi arī: 5 padomi, kā ārstēt saules apdegumus pēc pārāk ilgas gulēšanas pludmalē

Ja sulas pagatavošanai izmantojat blenderi, jūs patērēsit visu augli kopā ar visu tā uzturvielu. Tomēr šis process sadala daļu šķiedrvielu, kas nozīmē, ka jūsu ķermenis sagremos sulu ātrāk nekā tad, ja jūs ēdat visu augli, kā rezultātā ātrāk paaugstinās cukura līmenis asinīs. Jūs arī, visticamāk, izdzersit daudz vairāk arbūzu sulas, nekā būtu apēduši arbūzu, tādējādi potenciāli patērējot vairāk cukura, kas atkal ietekmēs cukura līmeni asinīs. Neskatoties uz šīm bažām, jūs joprojām iegūsit lielu daļu no augļu vispārējām šķiedrvielu priekšrocībām.

Nenoliedzami, ka arbūzs mums noder tik daudzos līmeņos, un, lai gan augļu (un varbūt pat sēklu) baudīšana visā tā formā ir ideāla, arbūzu sula var būt arī veselīga izvēle. Mēģiniet gatavot šo atsvaidzinošo dzērienu blenderī. Dažas reizes nedēļā baudot arbūzu veselā vai sulas veidā, ir pietiekami daudz, lai pilnībā izmantotu visus tā piedāvātos ieguvumus Vese***ai.

Bet Holivudas slavenību vidū populāra ir detoksikācijas diena, kad vienīgais uztura elements ir arbūzu sulu. Neko nevar iebilst. Patiešām nebūtu slikti laiku pa laikam piekopt šādu praksi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru